Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: România are nevoie de un preşedinte care să nu îşi amintească la fiecare vot că mai trebuie un referendum

Tăriceanu: România are nevoie de un preşedinte care să nu îşi amintească la fiecare vot că mai trebuie un referendum

Tăriceanu: România are nevoie de un preşedinte care să nu îşi amintească la fiecare vot că mai trebuie un referendum
Sursa foto: tariceanu
22 Oct 2009   •   03:50

Fostul premier al României Călin Popescu Tăriceanu crede că referendumul iniţiat de şeful statului este o ?şmecherie politică?, după acest an în care guvernul nu s-a ocupat deloc de economie.
Liberalul apreciază într-o postare pe blogul său că românii au de ales între politică şi guvernare. El aminteşte de scăderea TV A în Bulgaria şi notează că aceasta ?este o măsură anti-criză majoră. Nu ştiu dacă ar da rezultate şi în România. Ştiu că scăderea taxelor şi impozitelor este singura măsura anti-criză care ne-ar putea scoate din impasul în care am ajuns. Cazul specific al scăderii TVA-ului trebuie analizat. Asta ar fi sarcina Guvernului ? să analizeze necesitatea şi impactul unor asemenea măsuri.
Întrebarea este: ?Ce guvern??. Noi nu mai avem Guvern de mai bine de o săptămână. Iar în ultimele 9 luni, România a fost guvernată prost, pentru că politicul a fost mai important decât economicul?, crede Tăriceanu.
El consideră că referendumul esze doar deznodământul unui an în care s-a făcut mai multă politică decât trebuie, iar economia nu a interesat deloc. ?Tot anul s-au gândit numai cum pot să câştige alegerile prezidenţiale. Timp de 9 luni, Guvernul a făcut politică. De dimineaţă până seară. S-au certat pe funcţii, s-au împuns unii pe alţii. Au guvernat printre picături şi au luat măsuri proaste pentru ţară. Iar Traian Băsescu a fost din nou ?şeful de trib? pentru aceşti politicieni?.
În plus acesta consideră că România avea nevoie de un premier care să ştie se refuze măsurile populiste ale preşedintelui, dar ?a venit însă Emil Boc, care nu a îndrăznit să îl contrazică vreodată pe Traian Băsescu. Iar rezultatele le vedem astăzi ? economia este în derivă şi scena politică în haos?.
El consideră că România are nevoie de un preşedinte care să nu îşi amintească la fiecare scrutin că mai trebuie să organizeze câte un referendum.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close