Antena 3 CNN Politică Udrea va fi MUTATĂ la Penitenciarul Târgşor

Udrea va fi MUTATĂ la Penitenciarul Târgşor

de M.Z.    |    29 Apr 2015   •   18:06
Elena Udrea va fi transferată, mâine, din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul din Târgşor, potrivit unor surse citate de Antena 3.
 
DNA a cerut arestului central al Poliţiei Capitalei ca Elena Udrea să fie transferată la Penitenciarul din Târgşor, motivul cel mai probabil fiind acela că dosarul Gala Bute a fost trimis în judecată în urmă cu circa o săptămână.
 
Astfel, în cursul zilei de joi, Elena Udrea va ajunge într-o carceră nouă, acolo unde va rămâne cel mai probabil până la o eventuală schimbare a măsurii de arest preventiv din dosarul Gala Bute sau până va primi o măsură mai blândă.
 
Aceeaşi măsură a fost aplicată în trecut şi în cazul lui Bica, după ce dosarul ei a fost trimis în judecată.
 
Pe 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul cunoscut sub numele de "Gala Bute".
 
Alături de fostul ministru, în faţa instanţei au ajuns şi fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.
 
Fostul ministru Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.
 
Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.
 
După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.
 
Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".

×
Subiecte în articol: Elena Udrea gala BUte

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close