Antena 3 CNN Politică UPDATE. Ion Ariton, sub control judiciar. Fostul ministru nu are voie să părăsească ţara

UPDATE. Ion Ariton, sub control judiciar. Fostul ministru nu are voie să părăsească ţara

UPDATE. Ion Ariton, sub control judiciar. Fostul ministru nu are voie să părăsească ţara
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Feb 2015   •   14:30
UPDATE: Senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei, este sub control judiciar până în aprilie, acesta fiind obligat să nu părăsească ţara şi să se prezinte la Poliţia Sibiu în zilele care vor fi stabilite prin programul de supraveghere, potrivit DNA. 
 
"Ca urmare a cererii formulate de Senatul României de efectuare a urmăririi penale, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a  infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de Ariton Ion, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17.02.2015, pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000)", se arată într-un comunicat de presă al DNA. 

---

UPDATE: Soţul Alinei Bica a ajuns în urmă cu puţin timp la sediul DNA, pentru a da declaraţii în dosarul "Gala Bute". Alături de acesta mai este şi fostul ministru Ion Ariton.

---

Ion Ariton a ajuns la sediul DNA, pentru a da declaraţii. 

Fostul ministru al Economiei a fost citat să se prezinte marţi la DNA, după ce Senatul a avizat, în 12 februarie, începerea urmăririi penale a senatorului PSD, în dosarul "Gala Bute".

Ariton este acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

DNA vrea să înceapă urmărirea penală în cazul fostului ministru al Economiei Ion Ariton pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
 

×
Subiecte în articol: ministru Ion Ariton gala BUte declaraţii DNA
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close