Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, despre plimbarea pe malul râului Iordan

Victor Ponta, despre plimbarea pe malul râului Iordan

Victor Ponta, despre plimbarea pe malul râului Iordan
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
03 Oct 2015   •   23:20

Premierul Victor Ponta s-a declarat sâmbătă impresionat de vizita pe care a făcut-o la râul Iordan şi a susţinut că locul Botezului Domnului este o zonă sigură pentru pelerini. 

 
'Un lucru care m-a impresionat: e zonă istorică, cu semnificaţii religioase profunde, care, până în 1996, înainte de a se încheia pacea dintre Iordania şi Israel, mi s-a explicat că era plină de mine, de tancuri, de echipament militar. Acum a redevenit un loc deschis credincioşilor, publicului. Cu siguranţă şi foarte mulţi pelerini români pot să meargă la locul Botezului. Este un loc care se dezvoltă din punct de vedere al pelerinajului', a afirmat Ponta, la Amman. 
 
Premierul a susţinut că a vorbit şi cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Române despre modul în care poate fi sprijinită organizarea de pelerinaje în această zonă. 
 
Întrebat dacă s-a botezat sâmbătă în apele Iordanului, Ponta a negat. 'Botezul a fost acum 43 de ani. Simbolic însă e un loc cu semnificaţie religioasă deosebită pentru orice creştin şi mai e un lucru important. Suntem într-o ţară preponderent musulmană şi totuşi sunt absolut toate condiţiile pentru pelerinii creştini. E un semn extraordinar de toleranţă şi de normalitate', a precizat Victor Ponta. 
 
În opinia premierului, 'nu există un război între religii', ci războaie purtate de 'terorişti' şi 'xenofobi''. 
 
'Există nişte războaie ale unor terorişti şi ale unor xenofobi de care mai avem şi noi în România. I-am descoperit în ultima perioadă pe cruciaţii români despre care nu ştiam că sunt aşa impregnaţi de lupta între religii, dar care profită de ocazie ca să mai câştige un pic de capital politic. Ştiţi la cine mă refer, ca să nu îi mai pronunţ numele ultimului cruciat din secolul XXI pe care l-am descoperit în România', a adăugat Ponta.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta iordania pelerini
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close