Antena 3 CNN Sport Alte sporturi CSM Baia Mare câștigă campionatul la rugby după 12 ani de exclusivitate Steaua și Dinamo

CSM Baia Mare câștigă campionatul la rugby după 12 ani de exclusivitate Steaua și Dinamo

CSM Baia Mare câștigă campionatul la rugby după 12 ani de exclusivitate Steaua și Dinamo
Sursa foto: rugby
27 Sep 2009   •   12:26

Ultimii doisprezece ani din rugby-ul românesc au reprezentat o dominație totată a echipelor bucureștene Steaua și Dinamo, care au câștigat, fiecare, câte șase titluri. Acest șir a luat sfârșit, însă, sâmbătă, după ce CSM Baia Mare a produs surpriza, dacă nu minunea, de a învinge Steaua în finala campionatului cu 18-16, cucerind titlul suprem. Victoria este cu atât mai surprinzătoare cu cât echipa maramureșeană nu a marcat nici un eseu în toată partida.
Finala campionatului intern la rugby ediția 2008-2009 s-a jucat, în mod neobișnuit, pe stadionul național ?Arcul de Triumf? din Capitală. Cu toate acestea, norocul nu a fost de partea echipei bucureștene, cu toate că partida a fost una foarte echilibrată. Puține faze spectaculoase, un singur eseu în tot meciul, înscris de Steaua, și multe lovituri de pedeapsă. Așa poate fi rezumat cel mai important meci al sezonului. În aceste condiții, executanții loviturilor de pedeapsă, Florin Vlaicu de la Steaua și Ionuț Dimofte de la Baia Mare au ținut capul de afiș.
Scorul la pauză a fost 6-6, iar înainte de ultima fază a partidei, Steaua avea un mic avantaj. Băimărenii au beneficiat, însă, de o nouă lovitură, iar transformarea lui Ionuț Budușan a stabilit învingătoarea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rugby steaua
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close