Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Rezultat istoric, Muntenegru este campioană europeană la handbal feminin

Rezultat istoric, Muntenegru este campioană europeană la handbal feminin

Rezultat istoric, Muntenegru este campioană europeană la handbal feminin
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    17 Dec 2012   •   11:55

Naţionala feminină de handbal a Muntenegrului a devenit, în premieră, casmpioană europeană, întrerupând o serie de patru titluri continentale consecutive a Norvegiei, pe care a învins-o în finală cu scorul 34-31, după două reprize de prelungiri.

Vicecampioane olimpice, muntenegrencele, printre care şi Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic, legitimate la Oltchim Rm. Vâlcea, şi-au luat revanşa în faţa scandinavelor, care le-au învins în finala turneului de la Jocurile Olimpice de la Londra, în august, aducând primul titlu important la nivel de naţională pentru Muntenegru, după ce Buducnost Podgorica a câştigat ultima ediţie a Ligii Campionilor.

"Este un mare miracol, în care noi am crezut. A fost o competiţie dificilă, dar am meritat să câştigăm", a declarat Dragan Adzic, selecţionerul echipei Muntenegrului.

Pentru Norvegia, locul doi la Campionatul European reprezintă finalul unei serii de patru titluri consecutive şi primul eşec într-un turneu final după ce au terminat Mondialul din 2009 pe locul 3 (Norvegia s-a impus la CE 2010, CM 2011 şi JO 2012).

Finala de la Belgrad a fost un meci extrem de tensionat, care a necesitat două reprize de prelungire. Printre jucătoarele cheie ale meciului a fost portăriţa Sonja Barjaktarovic, care a reuşit 17 intervenţii.

Thorir Hergeirsson, antrenorul Norvegiei a identificat acest aspect drept esenţial în desemnarea câştigătoarei: "Muntenegru merita să câştige. Şi-au dorit victoria mai mult decât noi şi acest lucru s-a văzut mai ales în reuşita loviturilor la poartă. Ele au avut un procent de 60 la sută şuturi pe poartă, noi doar 50 la sută"

Au evoluat echipele:

Norvegia: Lunde Haraldsen (16 mingi parate) - Alstad (11 goluri), Loke (5), Breivang (1), Lunde-Borgersen, Edin (4), Frafjord (0), Bjoerndalen (2), Sulland (3), Koren (2), Gosse (1), Jakobsen (0), Herrem (2). Selecţioner: Thorir Hergeirsson.

Muntenegru: Barjaktarovic (17 mingi salvate) - Miljanic (3), Pavicevic (2), Radicevic (5), Dokic (1), M. Jovanovic (2), A. Bulatovic (2), Klikovac (0), Lazovic (1), K. Bulatovic (8), Knezevic (10). Selecţioner: Dragan Adzic.

Ungaria a reuşit să îşi asigure prezenţa pe podiumul european , după ce a reuşit să treacă de Serbia în meciul pentru medalia de bronz, scor 41-38, în urma unei reprize de prelungiri.

Clasamentul final:

1. Muntenegru (calificată pentru CM 2013)
2. Norvegia (calificată pentru CM 2013, ca deţinătoare a titlului)
3. Ungaria (calificată la CM 2013)
4. Serbia (calificată la CM 2013, ca ţară organizatoare)
5. Danemarca
6. Rusia
7. Germania
8. Suedia
9. Franţa
10. România
11. Spania
12. Cehia
13. Croaţia
14. Ucraina
15. Islanda
16. Macedonia

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close