Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Levi Leipheimer şi-a rupt încheietura şi se retrage din Turul Franţei de pe locul 4 la general

Levi Leipheimer şi-a rupt încheietura şi se retrage din Turul Franţei de pe locul 4 la general

Levi Leipheimer şi-a rupt încheietura şi se retrage din Turul Franţei de pe locul 4 la general
Sursa foto: Levi Leipheimer
17 Iul 2009   •   12:53

Final prematur şi dezamăgitor al campaniei lui Levi Leipheimer la ediţia 2009 a Turului Franţei. Americanul de 35 de ani s-a accidentat la finalul etapei trecute, a 12-a, când a căzut pe încheietură. Deşi accidentarea nu părea extrem de gravă, durerile l-au făcut pe rutierul echipei Astana să se retragă din competiţie.
"Mi-am rupt încheietura. Nici nu pot să exprim de dezamăgire simt acum", a declarat americanul pe pagina sa de Twitter.
Reacţia echipei sale nu a întârziat, iar oficialii acesteia au confirmat deja că rutierul nu va participa la etapa a 13-lea
"Nu se simţea aşa de rău aseara (n.r joi seară), dar de dimineaţă durerea era de nesuportat. L-am dus la spital în Vittel şi i-am făcut o radiografie care a scos la iveală o fractură transversală a osului scafoid de la încheietură. Acum este în spital. Cu siguranţă va dori să plece acasă cât mai repede, dar noi nu i-am organizat încă o cursă.", a precizat şi Philippe Maertens, ofiţerul de presă al echipei din Kazahstan.
Leipheimer este cu atât mai dezamăgit de retragere cu cât ocupa şi un loc respectabil în clasament, al patrulea, la 39 de secunde în spatele liderului italian Rinaldo Nocentini, care pare să-şi şi lipit de piele tricoul galben. Astfel, Leipheimer îi lasă în luptă pe colegii săi de la Astana, Alberto Contador şi Lance Armstrong.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Turul Frantei fractura
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close