Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lidia Şimon a câştigat prima ediţie a noului maraton de la Osaka

Lidia Şimon a câştigat prima ediţie a noului maraton de la Osaka

Lidia Şimon a câştigat prima ediţie a noului maraton de la Osaka
31 Oct 2011   •   11:36

Atleta Lidia Şimon a câştigat duminică ediţia inaugurală a maratonului de la Osaka, cu timpul de 2 ore 32 min 48 sec, informează cotidianul japonez The Yomiuri Shimbun. Şimon a fost urmată pe podium de atletele locale Kiyoko Shimahara (2:33:36) şi Yuri Yoshizumi (2:40:31).

Şimon a mai câştigat de trei ori maratonul de la Osaka în vechea sa formulă (1998, 1999, 2000), când competiţia era destinată numai femeilor. "E formidabil că am câştigat primul maraton de la Osaka. Am auzit multă lume spunându-mi pe nume, 'Lidia, Lidia.' Asta m-a făcut să simt că Osaka e pentru mine ca a doua casă", a declarat sportiva, citată de Agerpres.

În proba masculină s-a impus kenyanul Elijah Sang, cu timpul de 2:12:15, care i-a devansat pe rusul Aleksei A. Sokolov (2:13:15) şi pe fratele său mai mare, Salim Kimutai Kipsang (2:14:18).

În noua sa formulă, maratonul de la Osaka are un caracter caritabil. Toţi participanţii în cursa de duminică au donat câte 500 de yeni. O parte a donaţiilor vor fi folosite pentru eforturile de reconstrucţie în zonele devastate de cutremurul care a lovit estul Japoniei în luna martie.

×
Subiecte în articol: maraton
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close