Antena 3 CNN Sport Alte sporturi O atletă s-a târât la un maraton pentru a aduce victoria antrenorului ei

O atletă s-a târât la un maraton pentru a aduce victoria antrenorului ei

O atletă s-a târât la un maraton pentru a aduce victoria antrenorului ei
Sursa foto: CBS
06 Dec 2010   •   13:56

O vedetă a crosului licean din Statele Unite a ajuns în atenţia întregii lumi după ce s-a prăbuşit şi s-a târât peste linia de sosire, pentru a obţine o victorie pentru echipa ei şi pentru antrenorul bolnav.

O oră mai târziu, Holland Reynolds, în vârstă de 16 ani, a fost vizitată de colegele de liceu şi au sărbătorit într-o ambulanţă (foto). Evenimentul a avut loc sâmbăta trecută la un cros de 5 kilometri din California. Reynolds se afla pe locul trei după patru kilometri.

Un oficial s-a oferit să o ajute să treacă linia de sosire, dar asta ar fi însemnat descalificarea ei şi echipa ar fi pierdut campionatul. Au fost nevoie de aproximativ 20 de secunde pentru ca sportiva să treacă linia de sosire, dar în cele din urmă a ureşit şi a terminat cursa pe locul 37.

La final, Reynolds a declarat că antrenorul ei, Jim Tracy, a fost cel care a inspirat-o pentru a trece în genunchi linia de sosire. "Mi-am tot spus că trebuie să trec peste linia de finiş. Nu îmi aduc aminte când am căzut, dar îmi aduc aminte că m-am târât până la final. Am făcut-o pentru Jim şi pentru echipa mea", a declarat Reynolds.

Tracy, în vârstă de 60 de ani, a fost diagnostica cu scleroză amiotrofică laterală - sau boala lui Lou Gehrig - în luna iunie a anului trecut. Un alergător înnăscut, el alerga alături de elevii său pe vremuri, însă acum se deplasează cu dificultate. Din 1994, de când s-a apucat de antrenorat, Tracy a transformat liceul într-un câştigător obişnuit. "Este cel mai bun antrenor de cros din California", a declarat Reynolds.

Durata de viaţă a unei persoane diagnosticate cu boala lui Lou Gehrig este scurtă, între trei şi patru ani, dar Tracy spune că nu s-a terminat încă această cursă. "Dacă un copil care este un atlet atât de bun ca ea nu a renunţat, atunci nu renunţ nici eu", a spus Tracy.

 


×
Subiecte în articol: maraton
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close