Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Preşedintele FR Box, Obreja, acuză: "AIBA încearcă să mă elimine pentru ce am făcut la Beijing"

Preşedintele FR Box, Obreja, acuză: "AIBA încearcă să mă elimine pentru ce am făcut la Beijing"

Preşedintele FR Box, Obreja, acuză: "AIBA încearcă să mă elimine pentru ce am făcut la Beijing"
Sursa foto: rudel obreja
23 Ian 2010   •   19:45

Suspendat de Federaţia Internaţională de Box (AIBA) pentru nu mai puţin de 11 ani, preşedintele FR Box, Rudel Obreja, susţine că ştie de ce şi-a atras această pedeapsă. Actul care l-ar fi adus în atenţia AIBA ar fi fost luarea sa de atitudine de la la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing, împotriva practicilor din boxul mondial. Motivul oficial a fost, însă, faptul că a permis să se boxeze fără căşti protectoare la Cupa României.
"Voi depune un apel până luni, pentru că până atunci este termenul, dar este o mare nedreptate ceea ce se întâmplă. Cu siguranţă este o răzbunare pentru ceea ce am făcut la Beijing, când am încercat să evidenţiez toate neregulile din box. AIBA încearcă să mă elimine şi cred că de aceea suspendarea este atât de mare. Sunt sigur că această decizie este luată doar împotriva mea şi nu a întreg boxului românesc. Ei sunt supăraţi pe mine, pentru ceea ce am făcut la Beijing", a declarat Rudel Obraja pentru Mediafax.
Motivul principal pentru care AIBA l-a suspendat pe Obreja este acela că nu s-ar fi folosit căşti la finalele Cupei României din februarie 2009. Preşedintele FR Box dezminte.
"La Cupa României s-a folosit cască. Meciurile în care nu a fost folosită o cască de protecţie au fost doar cele neoficiale, meciuri pe care le-am organizat mai mult pentru public", a declarat Rudel Obreja pentru sursa citată.
Mai mult, oficialul român este acuzat de autoritatea mondială a boxului că nu a pus în aplicare mai multe dispoziţii AIBA, falsificând totodată documente pentru acest scop. Pentru aceste abateri, Obreja a fost suspendat pentru 11 ani, FR Box a fost amendată cu 15.000 de franci elveţieni, iar AIBA ne-a interzis să mai organizăm evenimente pugilistice până când nu va fi garantată siguranţa sportivilor prin purtarea căştii.
Rudel Obreja a organizat, la Beijing, o conferinţă de presă neautorizată de AIBA, şi a reclamat faptul că judecătorii erau stabiliţi în mod dubios, acuzându-i pe mai mulţi membri ai federaţiei internaţionale pentru acest lucru. Unul dintre cei acuzaţi, directorul tehnic Ho Kim, ar fi delegat şi schimbat judecători ai meciurilor după bunul plac, fără să ceară acordul nimănui. În timp ce Obreja vorbea la microfon, Ho Kim a intrat în sală şi a luat cuvântul, spunând că acea conferinţă nu era autorizată şi trebuia oprită imediat. Obraja s-a opus, dar i-a fost tăiat microfonul şi a fost scos din sală.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rudel obreja suspendare
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close