Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, suspendat pentru încă 11 ani în cazul scandalului de la JO

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, suspendat pentru încă 11 ani în cazul scandalului de la JO

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, suspendat pentru încă 11 ani în cazul scandalului de la JO
22 Ian 2010   •   22:58

Sancţiuni fără precedent la Federaţia Română de Box. Preşedintele Rudel Obreja a fost suspendat pentru o perioadă de 11 ani pentru că nu a respectat suspedarea iniţială de doi ani după scandalul de la Jocurile Olimpice. De asemenea şi pentru că s-a folosit de acte false în cazul boxerilor care au luptat fără cască de protecţie la Cupa Romaniei.

Preşedintele Federaţiei Române de Box plăteşte scump pentru scandalul cu forul internaţional. Obreja fusese iniţial suspendat pentru doi ani după ce a contestat deciziile arbitrilor la meciurile de la Olimpiada de la Beijing.

Ulterior, forul internaţional a considerat că preşedintele român nu a respectat decizia şi a prezentat acte false la Comisia de Disciplină. Obreja a fost suspendat pentru 11 ani şi amendat cu 15.000 de franci elveţieni.

O altă cauză care a dus la această decizie a fost că la Cupa României din februarie 2009 boxerii nu au purtat căşti de protecţie. Şi Federaţia de Box a fost suspendată pentru o lună şi a primit o amendă de 15 mii de euro.

Antena 3

×
Subiecte în articol: rudel obreja
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close