Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rudel Obreja s-a retras din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box

Rudel Obreja s-a retras din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box

Rudel Obreja s-a retras din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box
30 Ian 2010   •   20:20


După ce a fost suspendat de Comisia de disciplină a Asociaţiei internaţionale de box amator (AIBA) pe o perioadă de 11 ani, Rudel Obreja a luat decizia de a se retrage din funcţia de preşedinte al FR Box.

"Biroul Federal al Federaţiei Române de Box, a aprobat soluţia preşedintelui FRB, Rudel Obreja, de a delega toate competenţele legate de activitatea boxului amator din România, inclusiv reprezentarea la nivel internaţional, cu toate organismele care au atribuţii şi competenţe în acest sector, domnului vicepreşedinte al FR Box, Vasile Câtea", se arată într-un comunicat dat publicităţii de forul naţional.

Biroul Federal şi-a manifestat totodată şi sprijinul moral pentru Rudel Obreja, care îşi va continua activitatea în celelalte domenii, în afara boxului amator.

AIBA a decis să dicteze o suspendare pe 11 ani împotriva lui Obreja întrucât acesta a decis ca la finalele Cupei României de la Iaşi din 2009 să se boxeze fără căşti, considerându-se această măsură o serioasă violare a regulilor tehnice ale AIBA. Pentru această faptă, suspendarea va începe după încheierea suspendării în curs, care a debutat anul trecut, astfel că, practic, Rudel Obreja este suspendat 13 ani.

Rudel Obreja poartă un război pe faţă cu AIBA încă de la JO 2008 de la Beijing, unde în calitate de delegat tehnic al turneului de box a fost suspendat de AIBA pentru tentative de manipulare a arbitrilor, deşi chiar el dezvăluise în premieră modul subiectiv în care erau delegaţi anumiţi arbitri la meciuri, informează Agerpres.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rudel obreja
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close