Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rugby-ul se globalizează. Japonia va găzdui Cupa Mondială din 2019, în premieră pentru Asia

Rugby-ul se globalizează. Japonia va găzdui Cupa Mondială din 2019, în premieră pentru Asia

Rugby-ul se globalizează. Japonia va găzdui Cupa Mondială din 2019, în premieră pentru Asia
29 Iul 2009   •   12:22

Japonia va deveni prima ţară din Asia care va găzdui Cupa Mondială la rugby, după ce a câştigat acest drept pentru ediţia din 2019 a turneului. International Rugby Board a decis tot marţi ca turneul din 2015 să fie organizat de Anglia, în dauna Africii de Sud şi Italiei, celelalte două ţări care şi-au depus candidaturi pentru turneele din 2015 şi 2019.

"Zeul rugby-ului ne-a zâmbit astăzi. Sunt emoţionat şi foarte bucuros că iau parte la această zi istorică pentru Japonia şi pentru rugby-ul din întreaga lume", a declarat Yoshiro Mori, preşedintele Federaţiei de Rugby din Japonia, după anunţul IRB de la Dublin.

"Sunt mândru în calitate de japonez. Guvernul va coopera în întregime pentru a ajuta să organizăm o Cupă Mondială minunată care va aduce speranţă şi entuziasm multor tineri", a spus şi primul ministru japonez, Taro Aso, prin intermediul unui comunicat de presă.

Japonia, echipa de rugby de top a Asiei, a fost întrecută cu greu de Noua Zeelandă în cursa pentru turneul din 2011 şi era de aşteptat să fie în pole position pentru 2015. Oficialii japonezi s-au mulţumit însă şi cu organizarea pentru 2019. "Mulţumesc IRB pentru că a făcut un pas important pentru globalizarea rugby-ului. Japonia are multe de oferit la Cupa Mondială. Avem o reţea de transport superbă, infrastructură puternică şi stadioane de clasă mondială. Suntem onoraţi să primim familia rugby-ului mondial în ţara noastră şi pentru prima oară în Asia", a spus Nobby Mashimo, şeful Comitetului care s-a ocupat de candidatura Japoniei.

Un studiu efectuat de curând de Deloitte a calculat faptul că o Cupă Mondială ar aduce câştiguri economice de peste 3 miliarde de dolari ţării organizatoare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: japonia rugby
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close