Antena 3 Sport Alte sporturi Torţa olimpică a început periplul în Marea Britanie

Torţa olimpică a început periplul în Marea Britanie

de G.S.    |    19 Mai 2012   •   12:21
Torţa olimpică a început periplul în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Tripul campion olimpic la iahting, Ben Ainslie, a dat start, sâmbătă, periplului din Marea Britanie al torţei olimpice, care se va încheia la Londra, în data de 27 iulie, când va începe competiţia internaţională, informează AFP.
   
Ainslie a preluat torţa la ora locală 07.15, în localitatea din extremitatea sud-vestică a Marii Britanii, în prezenţa a sute de spectatori, el alergând o porţiune şi apoi înmânând-o sportivei Anastassia Swallow (surfing).
   
Flacăra olimpică a sosit în Regatul Unit vineri seară, cu o cursă aeriană specială, de la Atena, şi a fost transportată cu elicopterul la Land's End, unde a fost folosită pentru aprinderea torţei.
   
Aproximativ 8.000 de alergători vor purta torţa pe o distanţă de 12.875 de kilometri pe suprafaţa Regatului Unit şi a Irlandei. Timp de 70 de zile, torţa va trece prin cel puţin o mie de oraşe şi sate.
   
Cel mai tânăr membru al ştafetei torţei olimpice are 12 ani, iar cel mai în vârstă are 100 de ani. De asemenea, torţa va fi purtată şi de un tânăr militar care şi-a pierdut picioarele şi un braţ într-o explozie în Afganistan. În medie, torţa va fi purtată în fiecare zi de 115 persoane.
   
Torţa va trece şi prin locuri celebre, ca Loch Ness şi Stonehenge. Înainte de parcursul de o săptămână în capitală, torţa va petrece o noapte în Turnul Londrei.
   
La 27 iulie, torţa va intra pe stadionul olimpic, unde va fi folosită pentru aprinderea flăcării ce va arde pe toată durata Jocurilor Olimpice, până la 12 august.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close