Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Trei persoane au murit în timpul maratonului de la Detroit

Trei persoane au murit în timpul maratonului de la Detroit

Trei persoane au murit în timpul maratonului de la Detroit
19 Oct 2009   •   18:16


Trei participanţi la maratonul şi semimaratonul de la Detroit au murit duminică, în timpul cursei, au anunţat organizatorii, citaţi de Chicago Tribune.

Daniel Langdon, în vârstă de 36 de ani, s-a prăbuşit în jurul orei 09:02, între kilometrii 17 şi 19. Cincisprezece minute mai târziu, Rick Brown, în vârstă de 65 de ani, a murit în apropierea locului unde Langdon a căzut, iar Jon Felon, de 26 de ani, a decedat în jurul orei 09:18, imediat după ce terminase semimaratonul, într-o oră şi 53:37 de minute. Este încă neclar faptul dacă Brown şi Langdon erau participanţi la semimaratonul de 21 de kilometri sau la întreaga cursă.

Conform organizatorilor, pe traseul maratonului erau şase puncte de prim ajutor, astfel că medicii au intervenit în câteva secunde pentru a resuscita participanţii. Totodată, fiecare alergător a semnat un angajament medical şi a fost chiar încurajat de organizatori să consulte un medic înainte de a lua parte la cursă.

Cazurile de deces la maraton sunt relativ rare. Ultimul deces la cursa din Detroit a fost consemnat în 1994, când un bărbat în vârstă de 42 de ani a suferit un atac de cord după ce a alergat peste 32 de kilometri. Peste 19.000 de oameni au participat la a 32-a ediţie a maratonului din Detroit.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: maraton Detroit
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close