Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Germania a învins Brazilia cu 7-1 şi s-a calificat în finala Cupei Mondiale

Germania a învins Brazilia cu 7-1 şi s-a calificat în finala Cupei Mondiale

Germania a învins Brazilia cu 7-1 şi s-a calificat în finala Cupei Mondiale
de M.T.    |    09 Iul 2014   •   00:59

Germania este prima finalistă a Cupei Mondiale din Brazilia, după ce a învins echipa gazdă cu un incredibil 7-1 la Belo Horizonte, în prima semifinală a competiţiei.

Toni Kross şi Andre Schurrle, de câte două ori, Thomas Muller, Miroslav Klose şi Sami Khedira au marcat golurile unei victorii istorice pentru Germania, care se va afla pentru a opta oară în finala Cupei Mondiale, un record din acest punct de vedere.

Datorită golului pe care l-a înscris, Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria competiţiei, cu 16 reuşite.

De cealaltă parte, Brazilia a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria sa, la aceeaşi diferenţă ca în urmă cu 94 de ani, atunci când pierdea cu 6-0 în faţa Uruguayului.

Dacă despre eşecul din 1950 s-a spus că a fost Hiroshima Braziliei, despre înfrângerea în faţa Germaniei se poate spune că reprezintă Nagasaki al Braziliei. După 64 de ani, Selecao ratează din nou şansa de a cuceri titlul mondial pe teren propriu şi o face într-o manieră despre care se va vorbi mult timp de acum înainte.

Probabil că absenţele lui Neymar şi Thiago Silva au contat în deznodământul partidei, dar ele nu sunt suficiente pentru a explica modul în care brazilienii au suferit cea mai mare înfrângere a unei echipe gazdă a Cupei Mondiale. Soarta meciului era decisă după doar o jumătate de oră de joc, perioadă în care germanii marcaseră deja de cinci ori, iar elevii lui Luiz Felipe Scolari nu au dat în niciun moment senzaţia că înţeleg unde se află sau ce trebuie să facă.

Muller a deschis scorul în minutul 11, după ce a fost lăsat liber în mijlocul careului la un corner executat perfect de Kroos, iar din acel moment sud-americanii au clacat şi nu şi-au mai revenit. Golurile au început să curgă. Klose a făcut 2-0 şi l-a depăşit pe Ronaldo în clasamentul cel mai buni marcatori din istoria Cupelor Mondiale, Kroos a făcut dubla în doar trei minute, iar Khedira a dus scorul la un neverosimil 5-0.

La box s-ar fi aruncat cu siguranţă prosopul, dar brazilienii au fost nevoiţi să-şi ducă crucea încă o oră. Meciul a devenit o procesiune tristă, în aşteptarea finalului. Mica răbufnire de orgoliu a gazdelor în debutul părţii a doua a rămas fără rezultat, pentru că Manuel Neuer a reuşit să-i blocheze pe Oscar şi Paulinho în situaţii excelente de gol, apoi Julio Cesar a evitat ca scorul să ia proporţii, apărând în două rânduri în faţa lui Muller.

Dar portarul brazilian nu a mai putut face nimic în minutul 69, atunci când noul intrat Schurrle a finalizat simplu pasa excelentă primită de la Lahm, pentru ca, zece minute mai târziu, acelaşi Schurrle să înscrie golul serii, cu un şut sub bară, din unghi. Pe final, Mesut Ozil putea duce scorul la 8-0, dar a tras puţin pe lângă din situaţie de unu contra unu cu Julio Cesar. S-a făcut în schimb 7-1, în minutul 90, după golul lui Oscar, insuficient însă pentru a consola o ţară ce trăieşte un nou coşmar la 64 de ani distanţă de celebrul Maracanazo.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close