Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Federaţia de fotbal din Serbia: Acţiunea care a dus la suspendarea meciului cu Albania, diversiune politică premeditată

Federaţia de fotbal din Serbia: Acţiunea care a dus la suspendarea meciului cu Albania, diversiune politică premeditată

Federaţia de fotbal din Serbia: Acţiunea care a dus la suspendarea meciului cu Albania, diversiune politică premeditată
de M.T.    |    15 Oct 2014   •   18:23

Acţiunea care a dus la suspendarea meciului Serbia - Albania, din cadrul grupei I a preliminariilor Euro 2016, a fost o viversiune politică premeditată, susţine Federaţia Sârbă de Fotbal, într-un comunicat.

„A fost o diversiune politică premeditată. Acea dronă a fost cheia întreruperii meciului. Stefan Mitrovic a vrut să scoată steagul din teren pentru ca jocul să poată continua, dar fotbaliştii albanezi l-au atacat. De asemenea, suporterii noştri nu au fost deloc ostili”, se arată în comunicat.

În acelaşi timp, oficialii sârbi recunosc faptul că ceea ce s-a întâmplat nu justifică incidentele ulterioare de pe stadion.

„Asta nu este o scuză pentru faptul că anumite persoane au pătruns în teren. După analizarea înregistrărilor, Federaţia Sârbă de Fotbal va lua măsuri împotriva delicvenţilor”, mai precizează comunicatul.

Evenimentele de la Belgrad nu au „nicio scuză”, consideră şi preşedintele UEFA, francezul Michel Platini.

„Fotbalul trebuie să strângă oamenii şi jocul nostru nu trebuie amestecat sub nicio formă cu politica. Incidentele de la Belgrad nu au nicio scuză”, a notat pe Twitter Pedro Pinto, şeful cabinteului de presă al lui Platini, care a adăugat că şeful forului european este „profund întristat” de ceea ce s-a întâmplat.

O reacţie a sosit şi din partea preşedintelui FIFA, elveţianul Joseph Blatter, care a condamnat ferm incidentele din capitala Serbiei.

„Fotbalul nu trebuie folosit niciodată pentru mesaje politice. Condamn cu fermitate ceea ce s-a petrecut la Belgrad", a scris Blatter pe Twitter.

Incidentele care au dus la întreruperea meciului Serbia - Albania au izbucnit după ce o dronă pe care era arborat drapelul cu o hartă reprezentând "Marea Albanie" a survolat stadionul.

Drona a provocat furia jucătorilor sârbi, fundaşul Stefan Mitrovic reuşind să prindă steagul, moment în care a izbucnit o încăierare generală pe teren, iar fanii au intrat în suprafaţa de joc.

Meciul a fost întrerupt în minutul 41, la scorul de 0-0.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close