Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii Euro 2016. Un nou pas greşit pentru campioana mondială, meci abandonat la Belgrad

Preliminarii Euro 2016. Un nou pas greşit pentru campioana mondială, meci abandonat la Belgrad

Preliminarii Euro 2016. Un nou pas greşit pentru campioana mondială, meci abandonat la Belgrad
de M.T.    |    15 Oct 2014   •   00:44

La patru zile după suprinzătoarea înfrângere suferită în Polonia, campioana mondială, Germania, a dezamăgit încă o dată, reuşind doar un rezultat de egalitate pe teren propriu în faţa Irlandei, scor 1-1.

 
Toni Kroos a deschis scorul pentru gazde, cu 20 de minute înainte de final, însă irlandezii, care aveau punctaj maxim după primele două etape din grupa D, au marcat în prelungirile partidei de la Gelsenkirchen, prin John O'Shea, şi au obţinut un punct împotriva campionilor mondiali.
 
Pentru polonezi, euforia succesului cu Germania pare să nu fi trecut, naţionala pregătită de Adam Nawalka, la care stelistul Szukala a fost integralist, terminând la egalitate cu Scoţia, scor 2-2, la Varşovia.
 
În schimb, Georgia nu a avut emoţii cu Gibraltar, de care a trecut cu un sec 3-0.
 
Meci cu incidente grave în grupa I, la Belgrad, acolo unde Serbia şi Albania s-au întâlnit pentru prima oară după dispariţia Iugoslaviei.
 
Tensiunile politice legate de Kosovo dintre cele două ţări au fost alimentate şi mai mult în finalul primei reprize, la scorul de 0-0, când o dronă de care era legat un steag al Albaniei a survolat arena.
 
Mitrovic, unul dintre jucătorii sârbi, a agăţat steagul, iar de aici la o bătaie în toată regula, în care au fost implicaţi jucători, membri ai staff-urilor şi, evident, suporteri din ambele părţi, nu a mai fost decât un pas.
 
După mai multe minute de tergiversări, în care partida a fost oprită, oficialii au anunţat suspendarea meciului, o decizie în privinţa întâlnirii urmând să fie luată în perioada următoare.
 
În aceeaşi grupă, Portugalia, cu două înfrângeri în primele două etape, a obţinut prima victorie din preliminarii, 1-0 cu Danemarca, în deplasare, datorită unui gol marcat de Cristiano Ronaldo în al cincilea minut de prelungire.
 
În grupa E, Elveţia a reuşit cel mai clar succes al serii, 4-0 cu San Marino, şi naţionala din Ţara Cantoanelor aflându-se de asemenea la primele puncte obţinute în actuala campanie de calificare la Euro.
 
Rezultate preliminarii Euro 2016
 
Grupa D: Germania - Irlanda 1-1, Gibraltar - Georgia 0-3, Polonia - Scoţia 2-2
 
Grupa E: San Marino - Elveţia 0-4
 
Grupa I: Danemarca - Portugalia 0-1, Serbia - Albania abandonat

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close