Antena 3 CNN Sport Juventus - Real Madrid în finala Ligii Campionilor

Juventus - Real Madrid în finala Ligii Campionilor

Juventus - Real Madrid în finala Ligii Campionilor
10 Mai 2017   •   23:38

Update: Real Madrid este a doua finalistă din Liga Campionilor, deși a pierdut în această seară în fața echipei Atletico Madrid cu 2-1, însă s-a impus în tur cu 3-0.

Real este la a treia finală UEFA Champions League, din ultimii patru ani, după cele din 2014 și 2016 și a 15-a finală UCL, cu 11 trofee câștigate.

Finala din acest an se va disputa la 3 iunie, pe stadionul din Cardiff, unde Real va întâlni Juventus Torino, echipă care s-a impus atât în tur, cât și în retur în fața echipei AS Monaco.

Echipa lui Simeone a început tare meciul şi a avut prima mare ocazie prin Koke (5), care a reluat la colţul scurt centrarea lui Carrasco, dar Navas a acordat corner. Din această fază fixă, Torres a reluat cu capul peste poartă (6).

Real a replicat printr-o mare ocazie a lui Casemiro (7), însă portarul Oblak a intervenit salvator.

Atletico a deschis scorul prin Saul Niguez (12), cu o lovitură de cap la cornerul executat de Koke. Peste trei minute, Varane îl faulta în careu pe Torres, iar gazdele primeau penalty. A executat Griezmann (16) şi a marcat cu destul emoţii, portarul Navas atingând mingea. Griezmann ratase un penalty în finala Champions League de anul trecut, pierdută de Atlético în faţa rivalei din Madrid.

La 2-0, Atletico a făcut un pas înapoi, iar Real a reintrat în joc, o primă situaţie fiind semnată de Ramos (20).

Isco a ameninţat poarta gazdelor (38), dar Oblak a respins, însă peste patru minute francezul Benzema s-a distrat cu apărarea lui Atletico, a păcălit trei fundaşi pe linia de fund şi a trimis în faţa porţii, Oblak a respins şutul lui Kroos, dar Isco a fost pe fază şi a trimis mingea în plasă (42).

Cu acest gol, Real a a marcat în 61 de meciuri consecutive în toate competiţiile, egalând un record deţinut de Bayern între cluburile din cele mai tari cinci ligi de pe continent.

În partea secundă a meciului, Griezmann a încercat să-l surprindă pe Navas din lovitură liberă, dar mingea s-a dus peste poartă (50).

Real a avut o posesie superioară, iar Ronaldo, autorul celor trei goluri din tur, a trimis pe lângă poartă la centrarea lui Marcelo (58).

Atletico a avut o nouă perioadă bună, ratând în acelaşi minut prin Carrasco şi Gameiro (66), care nu au putut să-l învingă pe Navas. Griezmann (71) l-a întrebuinţat şi el pe costarican cu un şut la colţul scurt, fără sorţi de izbândă.

Benzema a fost şi el aproape de gol, la poarta cealaltă, însă a trimis cu capul pe lângă vinclu (74), la centrarea aceluiaşi vivace Marcelo.

Ramos a intervenit salvator în faţa lui Gameiro (77), iar Griezmann (90+2) a ratat ultima ocazie a partidei, încheiată cu suporterii echipei Atletico Madrid cântând într-o ploaie torenţială, la ultimul meci de cupe europene jucat pe stadionul ''Vicente Calderon''.

Atletico a ratat a treia sa finală de Champions League în patru ani, după ce le-a pierdut pe cele din 2014 şi 2016 în faţa aceleiaşi echipe, Real Madrid. În 2015, Atletico a fost eliminată de Real în sferturi.

Atletico Madrid - Real Madrid 2-1 (2-1)
Au marcat: Saul Niguez (12), Antoine Griezmann (16 - penalty), respectiv Isco (42).
Madrid, stadionul ''Vicente Calderon'': 51.000 spectatori
Liga Campionilor - semifinale (retur)
În tur: 0-3

Au evoluat echipele:
Atlético: 13. Jan Oblak - 24. José María Gimenez (22. Thomas Partey, 57), 15. Stefan Savic, 2. Diego Godín, 3. Filipe Luís - 6. Koke (11. Angel Correa, 76), 14. Gabi (căpitan), 8. Saul Niguez, 10. Yannick Carrasco - 9. Fernando Torres (21. Kevin Gameiro, 56), 7. Antoine Griezmann. Antrenor: Diego Simeone.
Rezerve neutilizate: 1. Miguel Angel Moya - 5. Tiago, 19. Lucas Hernández, 23. Nicolas Gaitan.
Real Madrid: 1. Keylor Navas - 23. Danilo, 4. Sergio Ramos (căpitan), 5. Raphael Varane, 12. Marcelo - 8. Toni Kroos, 14. Casemiro (17. Lucas Vazquez, 77), 19. Luka Modric - 22. Isco - 9. Karim Benzema (20. Marco Asensio, 76), 7. Cristiano Ronaldo (21. Alvaro Morata, 87). Antrenor: Zinédine Zidane.
Rezerve neutilizate: 13. Kiko Casilla - 6. Nacho, 10. James Rodriguez, 16. Mateo Kovacic.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenţi: Bahattin Duran, Tarik Ongun; arbitri asistenţi adiţionali: Barîş Şimşek, Ali Palabiyik; arbitru de rezervă: Mustafa Eyisoy (toţi din Turcia)
Cartonaşe galbene: Danilo (4), Savic (6), Godin (34), Ramos (34), Gabi (37), Correa (85).

Update: Real Madrid a revenit în joc cu reușita lui Isco din minutul 42. Cu acest scor echipa lui Zinedine Zidane visează din nou la finala Ligii Campionilor.

Știre inițială: Meci de infarct pe stadionul Vicente Calderon. Din minutul 15, Real Madrid este condusă de Atletico Madrid cu 2-0, după reușitele lui Saúl Ñíguez, din minutul 12 și a lui Antoine Griezmann, care a transformat o lovitură de la 11 metri.

Echipa lui Zinedine Zidane era mare favorită la calificarea în finală, întrucât, în urmă cu o săptămână, s-a impus, în prima manșă, pe Santiago Bernabeu, cu 3-0, datorită unui hat-trick al lui Cristiano Ronaldo.

Învingătoarea din această ”dublă” o va întâlni în finala de pe Millennium Stadium din Cardiff, pe Juventus, care a trecut, în cealaltă semifinală, de AS Monaco, cu scorul general de 4-1.

Cu o zi înainte de meci, antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Zinedine Zidane, a spus că nu se va axa pe apărare în returul cu Atletico Madrid din Liga Campionilor, ci dimpotrivă, va juca la atac.

''Vom aborda returul ca pe orice alt meci, vom juca la atac, vom da totul pe teren. Cu siguranţă, nu mergem pe stadionul 'Vicente Calderon' doar ca să ne apărăm, să conservăm rezultatul din tur'', a afirmat Zidane.

×
Subiecte în articol: Atletico Madrid Real Madrid
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close