Antena 3 CNN Timp liber Câtă lumină trebuie să le dai plantelor. Unde trebuie să le aşezi

Câtă lumină trebuie să le dai plantelor. Unde trebuie să le aşezi

Locul unde aşezaţi ghiveciul cu florile este esenţial pentru că plantele au nevoi diferite când vine vorba despre intensitatea luminii. Unele plante înfloresc pe un pervaz însorit, dar se veştejesc dacă sunt mutate într-un loc mai întunecat. Altele, cresc la umbră slabă şi mor dacă sunt ţinute în plin soare. Oana Matei ne spune cum alegem locul potrivit pentru fiecare floare.

Câtă lumină trebuie să le dai plantelor. Unde trebuie să le aşezi
de Iulia Gorgorin    |    12 Aug 2020   •   06:30

''Vorbim despre lumină şi nu întâmplător am umplut masa de lucru şi nu întâmplătoare este şi ordinea în care sunt ele. Ne intereseză două aspecte când vorbim de  lumină:  intensitate si durata de expunere a plantelor la lumină. În funcţie de ele, plantele se clasifică în şase categorii.

Plantele care pot sta în soare direct sunt: cactuşii şi muşcatele

În prima categorie avem plantele care stau în soare direct multe ore pe zi. Avem plantele suculente, cactuşii şi muşcatele pe care le iubim atât de mult. Acesta e culoarul cu plantele suculente în faţă. Dacă avem puţină umbrire în mijlocul zilei, atunci categoria se lărgeşte şi putem să introducem şi coleusul şi oxalisul.

Floarea de plumbago, planta care vrea soare direct, însă nu foarte multe ore pe zi

A doua categorie- plante care vor soare direct dar nu atâtea ore pe zi. Este o categorie foarte largă în care întâlnim în special plantele decorative prin flori. Am adus floarea de plumbago care este extraordinar de frumoasă într-un albastru foarte delicat .

Begonia cu frunze aproape neagre, planta care vrea multă lumină, dar nu directă

A treia categorie de plante este cea care vrea lumină multă, dar nu directă. Nu să ajungă razele soarelui direct pe frunze, pentru că se ard. Este begonia cu frunze aproape neagre şi cu buline roşii. Mai avem plantele decorative prin frunze. Avem crinul păcii, avem alocaşii, colocaşii, monstere, phylodendroni.

Pe culoarul patru în capat este ficus pumila. Este categoria plantelor de penumbră, unde nu avem lumina directă şi nu cu multe ore pe zi.

Ne mutam pe culoarul 5 in zona plantelor de umbra. Sunt două sanseveria, sau săbiuţ. Este o plantă care se adaptează foarte uşor în aceste zon şi rezistă. De asemenea avem fitoniile, aglaonema'', a spus Oana Matei.

×
Subiecte în articol: flori oana matei Numai de bine
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close