Antena 3 CNN Timp liber Muzică Coldplay şi fostul manager al trupei se dau în judecată reciproc, pentru milioane de lire sterline

Coldplay şi fostul manager al trupei se dau în judecată reciproc, pentru milioane de lire sterline

Coldplay se află într-o dispută juridică cu fostul manager al trupei, Dave Holmes. Ambele părţi au depus cereri la Înalta Curte, solicitând milioane de lire sterline de la cealaltă parte.

Coldplay şi fostul manager al trupei se dau în judecată reciproc, pentru milioane de lire sterline
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    10 Oct 2023   •   10:37

Dave Holmes, manager al trupei Coldplay din 2005 până în 2022, a dat în judecată grupul în luna august pentru un "comision neplătit" de 10 milioane de lire sterline. El spune că banii se referă la două albume încă nelansate la care ar fi lucrat cu formaţia.

Într-un nou contraproces, trupa a respins cererea lui Holmes şi cere daune de 14 milioane de lire sterline, deoarece susţine că fostul lor manager a permis ca multe costuri ale turneelor să se înmulţească, susţinând totodată că s-a folosit de relaţia sa cu grupul pentru a obţine împrumuturi în valoare totală de 30 de milioane de dolari (24,6 milioane de lire sterline) de la promotorii de concerte Live Nation.

"Din câte ştim [noi]... domnul Holmes a folosit banii obţinuţi prin acordurile de împrumut pentru a finanţa o afacere de dezvoltare imobiliară în Vancouver, Canada, sau în împrejurimi", a susţinut trupa în documentele judiciare consultate de Times.

"Se poate deduce, că domnul Holmes a reuşit să obţină împrumuturi în valoare totală de 30 de milioane de dolari la o rată anuală fixă a dobânzii de 2,72% de la Live Nation doar în virtutea poziţiei sale de manager al Coldplay", se arată în cerere, potrivit The Guardian.

De asemenea, documentele judiciare susţin că Holmes nu a reuşit să supervizeze şi să controleze în mod adecvat bugetul turneului.

Potrivit documentelor, au fost comandate sau cumpărate echipamente costisitoare care nu erau adecvate scopului, inclusiv un ecran video de 9,7 milioane de dolari care era atât de mare încât nu a putut fi adus în turneu, precum şi 16 piloni de scenă personalizaţi care au costat 10,6 milioane de euro (9 milioane de lire sterline) şi care s-au dovedit a fi inutilizabili.

Întrebat despre cererea reconvenţională, un purtător de cuvânt al lui Holmes a declarat pentru Times: "Coldplay ştiu că au probleme cu apărarea lor".

"Acuzându-l pe Dave Holmes de lipsuri etice inexistente şi de alte abateri inventate nu vor devia de la adevărata problemă de faţă - Coldplay a avut un contract cu Dave, refuză să-l onoreze şi trebuie să-i plătească lui Dave ceea ce îi datorează".

Cazul ar putea ajunge în instanţă dacă părţile nu ajung la o înţelegere.

×
Subiecte în articol: Coldplay Dave Holmes trupa judecata
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close