Antena 3 CNN Timp liber Tradiții și superstiții de Revelion. Alimentele pe care le consumă românii la petrecerea dintre ani

Tradiții și superstiții de Revelion. Alimentele pe care le consumă românii la petrecerea dintre ani

Românii se pregătesc să intre în noul an îmbrăcați în roșu și cu pește pe masă. Superstițioși, vor mânca și 12 boabe de struguri la cumpăna dintre ani, pentru a avea parte de noroc în 2023.

de Mia Lungu    |    31 Dec 2022   •   08:28

O tradiție ajunsă pe meleagurile noastre, din Spania și America Latină, spune că în ultimele secunde ale anului trebuie să consumăm 12 boabe de struguri pentru a avea parte de tot atâtea luni bune.

Imediat ce am trecut în noul an, este important că primul aliment consumat să fie peștele.

"S-a vândut foarte bine, se mai vinde și mâine. Se zice că de Revelion este bine să pui un pește pe masă, să înoate lumea prin an ca peștele prin apă", explică un comerciant.

Și, pentru a fi pregătiți complet pentru noul an, trebuie să avem agățată și o crenguță de vâsc, fie la intrarea în casă, fie deasupra mesei.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close