Antena 3 CNN Timp liber Turism Insula Kos, peisaj desprins din poveste. Destinația perfectă pentru o vacanță din vară în Grecia

Insula Kos, peisaj desprins din poveste. Destinația perfectă pentru o vacanță din vară în Grecia

Insula Kos din Grecia se numără printre destinațiile alese de turiști în ultima perioadă. Este situată foarte aproape de Turcia, mai exact la jumătate de oră de mers cu barca, motiv pentru care mii de turiști vizitează zilnic portul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   12:33

Se spune că Insula Kos este insula „Părintelui Medicinei”, Hipocrate, și că tot aici s-a născut și Ptolomeu al II-lea al Egiptului. Este un loc în care, la tot pasul, dai de monumente și vestigii ale vremurilor străvechi. Acestea sunt pline de farmec și foarte bine conservate și fac parte din Kos, o destinație de vacanță foarte atractivă 

În Kos se găsește platanul lui Hipocrate, un copac sub ale cărui ramuri se spune „Părintele Medicinei” își preda lecțiile. Copacul are o vechime de 500 de ani și este considerat cel mai bătrân copac din Europa.

Citește și: Halkidiki, destinaţia din Grecia preferată de mii de români. Care sunt principalele atracții

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

O altă atracție turistică a Insulei Kos este Sanctuarul lui Asklepion, unde se găsesc ruinele unei foste școli de medicină, renumită în Grecia, fondată în secolul al III-lea. 

Tot în Insula Kos găsim și taverne cu mâncare 100% tradițională de unde putem vedea și o moară de vânt.

Insula oferă peisaje de neuitat și, tot aici, un alt loc de neratat este orașul Zia, un oraș micuț, cochet, cu buticuri și terase moderne, cu oameni veseli și primitori.

×
Subiecte în articol: Grecia Insula Kos destinatie de vacanta
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close