Antena 3 CNN Travel Lisabona, locul unde s-a retras Regele Carol al II-lea al României

Lisabona, locul unde s-a retras Regele Carol al II-lea al României

Portugalia mai este denumită și „ţara celor 3 F”: Fado, Fatima și Fotbal. Se spune că în localitatea Fatima a devenit faimoasă în urma epifaniei, când Fecioara Maria a apărut, în mod miraculos, în fața unor copii.

Lisabona, locul unde s-a retras Regele Carol al II-lea al României
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    18 Mai 2023   •   13:07

Lisabona nu este o destinație ieftină, dar există multe oferte foarte avantajoase ale agențiilor de turism din România, pentru această vară. Cu mai puțin de 800 de euro se poate cumpăra o vacanță de 8 zile la Lisabona, cu zboruri, transferuri și taxe de aeroport incluse, la un hotel de 3 stele, în cameră dublă.

Iar cu circa 950 de euro se poate face un circuit turistic de 8 zile, cu zboruri incluse și cazare la un hotel de 4 stele. Agențiile de turism au oferte diversificate pentru toate preferințele celor care vor să viziteze capitala Portugaliei.

Într-un circuit turistic se pot vizita foarte multe obiective unice în lume. „Printre atracţiile Lisabonei se numără Mănăstirea Jeronimos (1501), Turnul Belem (1515) şi Monumentul Descoperirilor Maritime. Din acest loc, situat pe malul fluviului Tejo, plecau în expediţii temerarii exploratori portughezi, cei care au descoperit Brazilia, Angola sau Mozambic.

Capitala Portugaliei este situată pe malul fluviului Tejo, chiar înainte de vărsarea acestuia în Oceanul Atlantic, ceea ce-i conferă orașului un avantaj enorm, pentru că în imediata apropiere se află multe localităţi turistice care pot fi vizitate: Palatul Regal din Sintra, orăşel ales pentru concedii de regalitatea portugheză, Cascais – un vechi oraş de pescari,

Cabo da Roca – extrema vestică a Europei Continentale și multe altele”, explică Traian Bădulescu, consultant în turism. Cunoscută drept reședintă a regilor, Costa Estoril este denumită ,,Riviera portugheză”. Cabo da Roca este punctual cel mai vestic al Europei continentale.

Lisabona, locul unde s-a retras Regele Carol al II-lea al României, împreună cu ultima lui soție, Elena Lupescu, este cunoscută și drept orașul celor 7 coline, fiecare fiind adevarate puncte de belvedere asupra râului Tejo și a caselor multicolore care încântă privirea.

O plimbare prin Cartierul Belem, o vizită la Mănăstirea Ieronimilor și la mormântul navigatorului Vasco de Gama, la Turnul din Belem și la Monumentul Descoperitorilor sunt absolut necesare, pentru a-nțelege Lisabona, cu istoria ei fabuloasă.

Localitatea Fatima este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale catolicilor din întreaga lume, dedicat Fecioarei Maria. Orașul este situat la 187 de km de Lisabona. Aici se află una din cele mai mari mănăstiri catolice din lume, precum şi celebra statuie a Fecioarei Maria, cu înfăţişarea cu care se spune că s-a arătat unor copii în 1917. Mănăstirea Batalha este una dintre cele mai mari capodopere ale artei gotice.

În alte zile ale sejurului sau circuitului turistic la Lisabona se poate alege o excursie la Setubal, un pitoresc oraș pescăresc, unde principalele atracții sunt centrul vechi și piața de pește, Mercado do Livramento, care a fost descrisă de ziarul USA Today drept cea mai frumoasă din lume. Apoi se poate merge către Sesimbra, pentru a vizita castelul maur. Obidos, Nazare și Palatul Mafra sunt, de asemenea, locuri care trebuie să fie vizitate. Obidos a fost oferit de regi viitoarelor regine, începând cu Regele Dinus I. Nazare este un oraș renumit pentru plajele lungi de nisip, considerate de mulți turiști cele mai frumoase din Portugalia. Este și zona preferată de surferi, pentru că aici sunt cele mai mari valuri. „Nazare este un orăşel situat pe două nivele: sus, oraşul nou, iar jos, spre plajă, oraşul vechi, către care se ajunge folosind un funicular modern echipat, deși a fost dat în folosinţă la sfârşitul secolului al XIX-lea”, mai spune Bădulescu.

Relaxarea și distracția sunt la fiecare pas, la Lisabona și în împrejurimile capitalei Portugaliei. „Amatorii de vinuri pot degusta celebrele vinuri licoroase de Porto, care sunt cele mai bune din lume, mai ales combinate cu o seară de muzică Fado. În jurul Lisabonei există multe domenii viticole, unde pot fi organizate degustări. M-a impresionat Crama Jose. Portughezii sunt, ca şi noi, primitori şi prietenoşi”, mai spune consultantul.

×
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close