Antena 3 CNN Travel Riviera Franceză și cea Italiană, într-o sigură călătorie

Riviera Franceză și cea Italiană, într-o sigură călătorie

Primăvara e perfectă pentru a vizita Coasta Ligurică și Coasta de Azur – zona de rivieră care leagă Italia de Franța, într-o îmbinare perfectă care se întinde pe circa 400 km de coastă a Mării Adriatice și Ligurice.

Riviera Franceză și cea Italiană, într-o sigură călătorie
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    19 Ian 2024   •   14:21

Două treimi din această minunată rivieră sunt în Italia și o treime în Franța. Cei care aleg un circuit turistic de primăvară în această zonă a Europei pot fura startul vacanțelor la plajă, aici fiind o climă ideală pentru relaxare. Din luna mai se poate face plajă și se poate înota în mare, iar într-un circuit turistic se pot alege excursii opționale sau timp de relaxare în stațiunile de la malul mării, în funcție de preferințele fiecăruia.

„Unul dintre cele mai populare hoteluri pentru românii care merg în astfel de circuite turistice este Loano 2 Village, de 4 stele, la 25 de minute de mers pe jos de Palazzo Doria, care pune la dispoziția turiștilor și un parc acvatic, cu o piscină încălzită, un teren de tenis și șezlonguri, astfel încât cei care doresc să stea la plajă și să se relaxeze au toate condițiile acolo unde au locul de cazare. Este la doar 20 minute de mers pe jos de centrul orașului Loano și foarte aproape de alte puncte turistice - la 4.3 km de Spiaggia Libera Di Pietra Ligure, foarte aproape de Genova. De acolo se poate pleca în excursii pentru a alterna cele două riviere. Se ajunge foarte ușor de pe Riviera Italiană pe Coasta de Azur și poate fi vacanța perfectă”, explică Rodica Pavel, ghid de turism cu foarte multă experiență.

Cu doar 700 de euro se poate face un astfel de circuit de 8 zile, cu zbor direct la Milano, Genova sau Nisa. În cadrul unui circuit turistic ce face legătura între Coasta Ligurică și Coasta de Azur se poate plăti suplimentar o excursie opțională la Torino, în regiunea Piemont, în cea mai prosperă regiune a Italiei. Cei mai mulți turiști aleg cel puțin o croazieră, fiind foarte multe astfel de oferte locale, pentru a merge pe apă către obiectivele turistice din regiune.

Cele mai populare croaziere sunt cu plecare din Cannes spre Insulele Santa Margherita și Saint Honorat, cu doar 22 de euro de persoană. Într-o astfel de croazieră de 3 ore se poate vizita fortul în care a fost închis legendarul om cu masca de fier, despre care una dintre legende spune că ar fi fost fratele regelui Ludovic al XIV-lea al Franței. Misteriosul personaj a inspirat mulți scriitori, printre care se numără Voltaire – care l-a descris în cartea sa „Siecle de Louis XIV” -, sau Alexandre Dumas, cu celebrul roman „Contele de Monte-Cristo” în care a sugerat asemănarea cu acest personaj legendar.

×
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close