Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea care a renunțat la SRI pentru roba de magistrat își explică averea impresionantă. Candidează la CSM, deși e cercetată disciplinar

Judecătoarea care a renunțat la SRI pentru roba de magistrat își explică averea impresionantă. Candidează la CSM, deși e cercetată disciplinar

Judecătoarea care a renunțat la SRI pentru roba de magistrat își explică averea impresionantă. Candidează la CSM, deși e cercetată disciplinar
09 Aug 2016   •   22:07

Judecătorul Lavinia Nicoleta Coțofană, fost ofițer SRI timp de 11 ani, care acum candidează pentru un loc în CSM, a explicat într-o intervenție telefonică la Ediția Specială cu Adrian Ursu și Oana Zamfir, de la Antena 3, proveniența bunurilor menționate în declarația de avere.

Lavinia Coțofană a afirmat că este judecător din 2012, arătând că s-a ocupat până în ianuarie de cauze civile, în general, iar din ianuarie până acum are un complet specializat pentru minori și familie.

Lavinia Coțofană a explicat că, în declarația dată unei jurnaliste, în care a afirmat că ”femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri”, a avut replici nefericite din pricina abordării subiective a celei care o intervieva.

”Am avut percepția unei abordări subiective din partea jurnalistului și din această cauză am avut o reacție acidă. Declarația mea de avere este transparentă. E publică din 2012. Nu m-am îmbogățit în perioada de când am devenit magistrat. Imobilele sunt dobândite prin succesiuni și moșteniri”, a spus judecătoarea, arătând că familia ei a trecut într-un timp relativ scurt prin mai multe drame.

Despre bijuteriile în valoare de 248.000 de euro, Lavinia Coțofană a declarat că sunt fie primite de la soțul ei care o iubește, fie moștenite din familie.

Declarația de avere:

Bijuterii 248.000 de euro (inel platină 70.000 de euro)

Lexus 600 hL - 130.000 de euro

Honda CRV - 40.000 de euro C

onturi bancare: peste 600.000 de lei

Trei arme

Două case, două spaţii comerciale, două garsoniere, terenuri

Declarația care i-a adus probleme magistratului

”Averea mea e dobândită legal. Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri. Mi-au făcut cadouri bărbații, apoi soțul meu. Eu nu am ascuns nimic. Poate sunt unii care nu-și trec averea pe declarație. Eu nu cred că un judecător bun trebuie să fie sărac. Eu am moștenit ce am sau am primit cadouri, cum v-am spus, în perioada în care am fost ofițer SRI. Soțul meu este la a patra căsătorie, a avut partaje, așa că bunurile declarate sunt ale mele. Mă tot atacă lumea că ba cu faptul că am fost ofițer SRI, ba că soțul meu a fost condamnat la patru ani cu suspendare pentru evaziune fiscală. După condamnarea soțului meu mi s-a sugerat să divorțez de formă. Nu vreau, pentru că nu cred în vinovăția soțului meu și de altfel am promovat o cale extraordinară de atac” a spus judecătorul Lavinia Nicoleta Coțofană.

Candidează pentru un post în CSM, deși este cercetată de CSM

Coțofană este anchetată de Inspecția Judiciară a CSM, ea fiind acuzată că și-ar fi primit soțul, un avocat condamnat pentru corupție, în biroul de la judecătorie, unde îi acorda acces la date.

×
Subiecte în articol: CSM
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close