Antena 3 CNN Externe Ponta, după întâlnirea cu Barroso: Şeful Comisiei a apreciat că România şi-a îndeplinit serios faimoasele 11 angajamente

Ponta, după întâlnirea cu Barroso: Şeful Comisiei a apreciat că România şi-a îndeplinit serios faimoasele 11 angajamente

Ponta, după întâlnirea cu Barroso: Şeful Comisiei a apreciat că România şi-a îndeplinit serios faimoasele 11 angajamente
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    17 Sep 2012   •   19:39

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apreciat că cele 11 angajamente pe care i le-a cerut Guvernului de la Bucureşti au fost tratate serios şi îndeplinite. Declaraţia a fost a făcută, luni, de premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, după întâlnirea pe care acesta a avut-o la Bruxelles cu şeful Comisiei.

"Preşedintele Barroso a apreciat încă o dată - cred că o va face şi în comunicatul domniei sale - faptul că faimoasele 11 puncte au fost tratate de mine şi de Guvern la modul cel mai serios şi au fost îndeplinite. Evident că, în continuare, ceea ce trebuie să arătăm noi, din România, nu de la Bruxelles, este faptul că putem să ne gândim la proiecte naţionale comune şi că putem să ducem bătălia politică internă în aşa fel încât să nu fie afectate interesele noastre ca ţară în UE", a precizat Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă Jose Manuel Barroso i-a reproşat ceva, Ponta a răspuns: "Nu, nici vorbă".

Premierul a mai adăugat că, după întâlnirea cu preşedintele CE, i-a spus acestuia că votul exprimat la referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu nu poate fi ignorat, arătând însă în acelaşi timp că disputele politice interne nu trebuie să se manifeste la nivelul UE.

De asemenea, premierul a mai arătat că este necesar ca gradul de absorbţie de către România a banilor europeni să crească, astfel încât să nu fie pierdute fondurile puse la dispoziţie.

Premierul s-a aflat, luni, într-o vizită oficială la Bruxelles, pentru întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene şi cu prim-ministrul Belgiei, Elio Di Rupo.

În privinţa discuţiei cu premierul belgian, Ponta a precizat că va aborda cu acesta proiectul de colaborare între Poşta Română şi operatorul naţional de poştă din Belgia.
   
Vizita premierului Victor Ponta la Bruxelles are loc după ce şi preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, vineri, la Bruxelles.
   
Premierul va susţine marţi dimineaţa o conferinţă de presă la Palatul Victoria, în care va prezenta concluziile vizitei de la Bruxelles.





×
Subiecte în articol: Victor Ponta intalnire Bruxelles România
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close