Antena 3 CNN Externe VIDEO. Turcia a doborât un avion de război rusesc la frontiera cu Siria. Rusia susține că avionul său nu a încălcat spațiul aerian turc

VIDEO. Turcia a doborât un avion de război rusesc la frontiera cu Siria. Rusia susține că avionul său nu a încălcat spațiul aerian turc

VIDEO. Turcia a doborât un avion de război rusesc la frontiera cu Siria. Rusia susține că avionul său nu a încălcat spațiul aerian turc
Sursa foto: Foto: globalmilitaryreview.blogspot.com
24 Noi 2015   •   11:38

Turcia a confirmat că avioanele sale de vânătoare au doborât marţi un avion de război rus, care i-ar fi încălcat spaţiul aerian şi a ignorat avertismentele repetate, în timp ce Rusia susţine că aeronava sa a zburat numai deasupra teritoriului sirian.

Înregistrările video publicate de presă arată un avion de război cuprins de flăcări care se prăbuşeşte pe un deal şi doi membri ai echipajului care se paraşutează.

Agenţia turcă de presă Dogan a relatat că două elicoptere ruse, care zburau la joasă altitudine în regiunea turkmenă Bayirbucak, îi căutau pe cei doi piloţi.

UPDATE
- Ministerul rus al Apărării a confirmat marți că un avion de vânătoare Su-24 al aviației ruse angajate în campania aeriană în Siria a fost doborât marți de Turcia, dar neagă faptul că aparatul de zbor ar fi încălcat spațiul aerian turc, așa cum susțin autoritățile de la Ankara, relatează agenția de presă TASS.

Avionul militar Su-24 doborât de aviația turcă aparține armatei ruse, dar el nu a ieșit pentru niciun moment din spațiul aerian al Siriei, susține Ministerul rus al Apărării, în timp ce Turcia afirmă, dimpotrivă, că aparatul rus îi încălcase spațiul aerian.

'Astăzi, un avion Su-24 aparținând forțelor aeriene ruse desfășurate în Siria s-a prăbușit pe teritoriul sirian, din cauza unor presupuse tiruri trase de la sol', afirmă ministerul într-un comunicat, adăugând că aparatul de zbor 'se afla exclusiv în spațiul aerian sirian', în timp ce soarta celor doi piloți rămâne a fi clarificată. Anterior, mass-media din Turcia și Rusia au relatat că cei doi piloți ai aparatului rus doborât au reușit să se catapulteze.

Potrivit presei turce, unul din cei doi piloți ai avionului rus ar fi fost capturat de rebeli.

UPDATE - Avionul de vânătoare doborât de Turcia la frontiera sa cu Siria aparţinea Rusiei, anunţă CNN-Türk, citat de Gazeta.ru.

Un avion de vânătoare s-a prăbuşit, cuprins de flăcări, marţi, într-o zonă de pe teritoriul Siriei foarte aproape de frontiera cu Turcia, a relatat Reuters, citând postul de televiziune privat turc Haberturk TV.


Un avion turc de vânătoare de tip F-16 a doborât marţi un avion de război de origine necunoscută, în Turcia, după ce acesta a încălcat spaţiul aerian în apropiere de frontiera cu Siria şi a ignorat avertizările, declară un oficial militar turc pentru Reuters.

Separat, Biroul premierului Ahmet Davutoglu a anunţat într-un comunicat că premierul a discutat cu comandantul Statului Major şi ministrul de Externe despre "evoluţiile" de la frontieră.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close