Antena 3 CNN Actualitate La Ordinea Zilei. Un ofiţer acoperit a murit în puşcărie la 32 de ani

La Ordinea Zilei. Un ofiţer acoperit a murit în puşcărie la 32 de ani

La Ordinea Zilei. Un ofiţer acoperit a murit în puşcărie la 32 de ani
Sursa foto: Foto: luju.ro
24 Sep 2014   •   20:19
Un caz şocant a cărui morală tristă este că din servicii nu se poate ieşi decât cu picioarele înainte a fost prezentat în emisiunea La Ordinea Zilei de la Antena 3.

Sorin Crivăţ, ofiţer acoperit în slujba SRI, a murit în condiţii suspecte acum 7 ani. La puţin peste 30 de ani, avea deja în palmares funcţii importante în Guvernul României. A fost ridicat de DNA şi băgat după gratii într-un caz extrem de suspect - era acuzat că ar fi luat o şpagă de 30.000 de euro de la nişte afacerişti din domeniul petrolier care provocaseră o evaziune de peste 15 milioane de euro.

Acei afacerişti nu au fost însă luaţi la întrebări niciodată, iar Sorin Crivăţ a murit fulgerător în puşcărie, după un meci de fotbal. Martorii spun că ar fi fost otrăvit pentru că avea spume la gură şi era complet cianozat. Oficial, cauza decesului a fost naturală - stop cardiorespirator.

Oricât au încercat părinţii să obţină redeschiderea dosarului, nu au reuşit nici până în ziua de azi. Merită menţionat că familia lui Sorin Crivăţ a aflat abia după moartea acestuia că era ofiţer acoperit şi că, înainte de a fi arestat, se întorsese dintr-o misiune controversată în Africa.

Documentase acolo un caz grav de evaziune fiscală tot în domeniul petrolului, iar după ce s-a trezit în puşcărie a ameninţat că va începe să vorbească despre numele grele încârligate în ancheta sa. Nu a mai apucat să spună nimic. A murit suspect la nici 33 de ani.





×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close