Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Eduard Novak: „Sper ca sporturile paralimpice să fie mai bine finanţate”

Eduard Novak: „Sper ca sporturile paralimpice să fie mai bine finanţate”

Eduard Novak: „Sper ca sporturile paralimpice să fie mai bine finanţate”
de M.T.    |    10 Sep 2012   •   10:57

Ciclistul Carol Eduard Novak şi-a încheiat participarea la Jocurile Paralimpice de la Londra cu o clasare pe locul 8 în cursa pe şosea, însă rutierul român a adus ţării noastre prima medalie de aur din istoria acestei competiţii, la cursa de urmărire pe velodrom, reuşind apoi să câştige şi argintul la contratimpul individual pe şosea.

„A fost o ediţie fructuoasă, dar şi stresantă în acelaşi timp. A fost foarte greu şi mă bucur că mă pot întoarce acasă cu două medalii. Mai mult nu cred că s-a putut”, a declarat Novak, într-un interviu acordat celor de la Mediafax.

Sportivul de 36 de ani din Miercurea Ciuc speră că succesele sale vor reprezenta un exemplu pentru alţi oameni cu dizabilităţi care doresc să facă sport şi să participe la Jocurile Paralimpice.

„Eu aşa sper, la fel cum sper ca în următorii patru ani, cu ajutorul ANST, să fie mai bine finanţate sporturile paralimpice. Mi-aş dori ca şi alte persoane să se apuce de sport, nu e neapărat nevoie să fie ciclismul”, a spus proaspătul campion de la Londra.

După ce a cucerit două medalii în capitala britanică, acestea adăugându-se argintului obţinut în 2008 la Beijing, locul 8 în cursa pe şosea poate părea un eşec. Însă ciclistul legitimat la Tuşnad Cycling Team nu vede lucrurile astfel.

„Nu am avut prea multe şanse, pentru că adversarii mei aveau ambele picioare. Doar eu şi cu cehul Jiri Jezek am fost singurii care am venit de la altă clasă. Noi doi practic am concurat la clasa superioară. În cursa asta eu pasam, eu centram şi trebuia să şi marchez, în sensul că trebuia să mă ţin după plutonul fruntaş, să sprintez şi să rămân alături de cei din frunte. La final nu am mai avut puterea să sprintez, astfel că am venit pe locul opt. E un rezultat bun, având în vedere că am venit la trei secunde de locul trei”, a explicat Novak.

Pentru Eduard, acum urmează o bine meritată vacanţă, cu speranţa că oficialităţile îşi vor respecta promisiunile făcute înaintea Jocurilor Paralimpice: „După ce am pedalat peste 10 ani pentru a obţine aceste rezultate, vreau să mă relaxez alături de familia mea, să mergem undeva să stăm şi să ne distrăm împreună. Am văzut în media că doamna Tocală a declarat că vor fi aceleaşi premii ca la olimpici, iar domnul Ponta a zis acelaşi lucru”.

×
Subiecte în articol: Jocurile Paralimpice România ciclism
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close