Antena 3 CNN Externe Barack Obama vrea să afle ?fundul cui să lovească? pentru scurgerea de petrol (VIDEO)

Barack Obama vrea să afle ?fundul cui să lovească? pentru scurgerea de petrol (VIDEO)

Barack Obama vrea să afle ?fundul cui să lovească? pentru scurgerea de petrol (VIDEO)
09 Iun 2010   •   18:53

Preşedintele american îşi apără modul de abordare al devărsării de petrol din Golful Mexic şi declara pentru NBC că dacă ar fi putut, el l-ar fi concediat deja pe şeful companiei petroliere BP, Tony Hayward.
Acesta se confruntă deja cu cel mai mare dezastru petrolier din istoria SUA şi o operaţiune de curăţare ce se apropie de un miliard de dolari. În plus, ce este mai rău poate abia urma, după ce Barack Obama arăta că este într-o misiune de căutare a adevărului pentru a descoperi "al cui fund trebuie să îl lovească".
Intervievat de presa american, Obama arăta că dacă Tony Hayward lucra pentru el, acesta ar fi fost concediat de mult.
Liderul american a apărut la NBC pentru a arăta angajamentul activ in rezolvarea problemei din Golf, in timp ce distanţează guvernul american de responsabilitatea pentru această scurgere.
Sondajele de opinie arată că americanii consideră că Obama a abordat greşit criza.
Printre comentariile anterioare ale lui Hayward se numără: "îmi vreau viaţa înapoi"; aprecierea că Golful este "un ocean foarte mare"; şi că "impactul de mediu al dezastrului va fi foarte, foarte redus".
Preşedintele american arăta că acesta "nu ar mai lucra pentru mine după oricare din aceste comentarii."
În plus, acesta a apărat discuţiile sale din Gol cu pescarii şi experţii, declarând că scopul nu era academic, ci un exerciţiu pentru a afla "al cui fund trebuie să îl lovesc".





Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close