Antena 3 CNN Externe Imagini şocante cu un atac al armatei americane în Irak, date publicităţii (VIDEO)

Imagini şocante cu un atac al armatei americane în Irak, date publicităţii (VIDEO)

Imagini şocante cu un atac al armatei americane în Irak, date publicităţii (VIDEO)
Sursa foto: elicopter
06 Apr 2010   •   10:28

Războiul din Irak pare doar un joc de calculator pentru militarii americani. Un grup de investigaţii a dat publicităţii imagini de la un atac al armatei americane în Irak, în care au murit 12 oameni, între care şi doi jurnalisti. Oficialii încearcă să cosmetizeze situaţia, dar dialogurile soldaţilor de la bordul elicopterului sunt cu adevărat şocante.

?Aprinde-i pe toţi! Continuă să tragi!? sunt doar câteva din replicile soldaţilor din elicopter.

Filmul arată momentul în care militarii americani aflaţi într-un elicopter deschid focul asupra unui grup de oameni aparent înarmaţi. Organizaţia care a dat publicităţii filmuleţul susţine că atacul a avut loc la periferia capitalei irakiene, în 2007.

"Elicopterul Apache trăgea cu gloanţe de 30 de milimetri care se folosesc, în mod normal, pentru operaţiuni împotriva vehiculelor blindate. După cum vedeţi, camerele pe care le au sunt foarte performante iar comportamentul echipajului este asemănător unui jucător pe calculator iar dorinţa lor pare să fie să obţină cât mai multe puncte la acel joc video? spune jurnalistul Julian Assange, unul dintre cei care au dat publicităţii imaginile.

În acel atac ar fi murit şi doi jurnalişti Reuters, confundaţi cu insurgenţii irakieni. Unul dintre cei doi jurnalişti avea pe umăr o cameră de filmat, iar militarii americani au crezut că este vorba despre un lansator de rachete.


La locul incidentul au sosit trupele americane, şi printre cei răniţi au găsit şi un copil. Oficialii americani şi-au cerut scuze pentru incident.



Antena 3

×
Subiecte în articol: atac Irak armata americana
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close