Antena 3 CNN Actualitate Scăderea vânzărilor ar putea duce la ieftinirea cărnii de miel

Scăderea vânzărilor ar putea duce la ieftinirea cărnii de miel

Scăderea vânzărilor ar putea duce la ieftinirea cărnii de miel
Sursa foto: Miel
19 Mar 2009   •   11:20

Friptura de miel nu va lipsi nici anul acesta de pe masa de Paşte a românilor. Nici pe timp de criză, românii nu vor renunţa la produsele tradiţionale de sărbători, mai ales că preţurile se anunţă mult mai mici, faţă de anul trecut. Şi asta pentru că vânzările la toate produsele au scăzut, iar ciobanii nu vor să rişte să rămână cu marfa pe tarabe, la fel ca anul trecut.

Anul acesta, carnea de miel va fi mult mai ieftină. Cei care doresc să cumpere direct de la producători o pot face la preţul de 7 lei pe kilogram.

Mieii tăiaţi la stână nu pot fi, însă, vânduţi în pieţe fără autorizaţie sanitară. Iar abatorizarea mai ridică preţul unei carcase de miel cu încă 30%, ceea ce restrânge considerabil numărul furnizorilor.

Diferenţele sunt mari, însă producătorii spun că şi oferta va fi pe măsură, motiv pentru care preţurile nu vor creşte, ci dimpotrivă.

Chiar şi la 15 lei pe kilogram preţul tot este aproape la jumătate faţă de anul trecut. Atunci, vânzările au fost sub aşteptări, iar ciobanii rămaşi cu mieii nevânduţi au fost nevoiţi să înjumătăţească preţurile.

Anual, în România sunt sacrificaţi 3,5 milioane de miei, numai în perioada Paştelui.

Antena 3

×
Subiecte în articol: miel carne de miel Paste
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close