Decizie neașteptată: Adrian Severin şi-a retras cererea de eliberare condiţionată

de M.Z.    |    22 Mar 2017   •   13:27
Decizie neașteptată: Adrian Severin şi-a retras cererea de eliberare condiţionată

Fostul europarlamentar Adrian Severin şi-a retras cererea de eliberare condiţionată, la două luni după ce a formulat-o, instanţa obligându-l să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare, potrivit News.ro.

Adrian Severin a formulat cererea după ce a executat patru luni din pedeapsa de patru ani primită pentru luare de mită şi trafic de influenţă, el având însă dreptul la o astfel de solicitare după ce avea o treime din pedeapsă executată, respectiv un an şi patru luni.

Cererea lui Adrian Severin trebuia să fie luată în discuţie marţi de Judecătoria Sectorului 5, însă judecata nu a mai avut loc întrucât fostul europarlamentar a anunţat că îşi retrage solicitarea.

Fostul europarlamentar a fost condamnat în baza vechiului Cod penal şi are 62 de ani, astfel că poate fi liberat condiţionat după ce execută o treime din pedeapsă. De la data condamnării şi până în 21 martie, Adrian Severin a executat 125 zile de detenţie din cele 486 care ar fi trebuit să le execute.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Citiți și Curtea Supremă, despre şpaga lui Adrian Severin: „Exprimă o gravă degradare morală”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close