Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Aurescu: "Noi nu avem nimic de ascuns la Deveselu"

Bogdan Aurescu: "Noi nu avem nimic de ascuns la Deveselu"

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a declarat că România nu ar avea o problemă ca Federația Rusă să inspecteze baza de la Deveselu.

Bogdan Aurescu: "Noi nu avem nimic de ascuns la Deveselu"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    27 Ian 2022   •   22:54

"Eu nu văd absolut nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să vină să viziteze baza de la Deveselu și să se convingă personal că acolo este nimic altceva decât ceea ce am spus noi. Nu există niciun fel de amenințare față de Federația Rusă. Dar există în același timp - și aici cred că este o cerință absolut logică -, există și o cerință de reciprocitate.

Dacă Federația Rusă este interesată să verifice ceea ce deja cred că știe și anume că această bază nu reprezintă în niciun caz o amenințare, și noi, aliații, inclusiv România, avem dreptul să cerem să vizităm și noi baze de rachete, de exemplu amplasate pe teritoriul Federației Ruse.

Cred că este o cerere absolut normală", a declarat Bogdan Aurescu la Digi 24.

Mircea Geoană (NATO): "Vom lua măsuri de vigilență sporită și de prezență militară inclusiv în România"

"Poziționarea acestei baze de la Deveselu față de Federația Rusă este de așa natură, încât nu prezintă o amenințare față de rachetele intercontinentale sau de alt tip ale Federației Ruse și în niciun caz nu există în această bază rachete ofensive, așa cum susține Federația Rusă”, a explicat Bogdan Aurescu.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close