Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană (NATO): "Vom lua măsuri de vigilență sporită și de prezență militară inclusiv în România"

Mircea Geoană (NATO): "Vom lua măsuri de vigilență sporită și de prezență militară inclusiv în România"

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat că în criza generată de Rusia NATO a luat și va mai lua măsuri de creștere a gradului de apărare și descurajare.

Mircea Geoană (NATO): "Vom lua măsuri de vigilență sporită și de prezență militară inclusiv în România"
Sursa foto: Facebook | Mircea Geoană
de Silvia Preda    |    27 Ian 2022   •   20:56

Aceste „măsuri de vigilență și prudență suplimentară” vizează și România.

"Lucrurile sunt, cred eu, destul de explicite. Și vorbesc de ce face NATO. NATO și-a luat măsuri prudente de creștere a gradului de apărare și descurajare pe Flancul Estic. Am înțeles că a fost în vizită la București doamna ministru al Apărării din Franța, având un anunț important. Aliații americani au anunțat, și pentru România, contribuție de 8.500 de militari pentru forța de reacție rapidă a NATO”, a declarat Mircea Geoană, pentru B1 TV.

"Fără să fim provocatori, fără să escaladăm, ne luăm, împreună cu liderii militari ai alianței, măsuri de vigilență și prudență suplimentară și acest lucru e firesc, că să ai 120.000 de militari ruși în jurul Ucrainei, în Belarus, în Crimeea, în sudul Ucrainei reprezintă, evident, o mare presiune pentru Ucraina și e un element de prudență, vigilență pe care-l vom lua în atenție.

Acțiunile provocatoare ale Rusiei fac ca NATO să-și ia măsuri suplimentare de apărare și descurajare, deci vom fi extrem de clari dacă lucrurile merg într-o direcție greșită în Ucraina, vom lua măsuri de asistență pentru Uraina, fapt ce e firesc, politic, și susținere”, a mai spus Geoană.

Mircea Geoană: Românii să aibă încredere în NATO

"Vom lua și măsuri de vigilență sporită și de prezență militară pe Flancul Estic, inclusiv în Marea Neagră, inclusiv în România, că asta e misiunea NATO, să ne apărăm populațiile și teritoriul, iar românii trebuie să fie liniștiți și încrezători că apartenența la NATO e un lucru extraordinar de pozitiv și o spun acum ca român, nu ca lider al alianței.

Nu am avut niciodată în istoria agitată a națiunii române atât de multe garanții reale de securitate cum avem azi. NATO e aici și românii pot să aibă încredere în alianța din care facem parte cu toții”, a mai declarat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, pentru B1 TV.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO Rusia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close