Antena 3 CNN Actualitate Cornel Tăbăcaru, despre zborul istoric în spaţiu al miliardarului Jeff Bezos: "Asta este a treia mare realizare a omenirii!"

Cornel Tăbăcaru, despre zborul istoric în spaţiu al miliardarului Jeff Bezos: "Asta este a treia mare realizare a omenirii!"

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru a intervenit marţi, la Antena 3, în direct din Costa Rica, unde a vorbit în exclusivitate, despre zborul istoric în spaţiu al miliardarului Jeff Bezos. "Aceasta este a treia mare realizare a omenirii, după primul om în comos, după primul om pe Lună şi iată, primul turist în spaţiu".

Cornel Tăbăcaru, despre zborul istoric în spaţiu al miliardarului Jeff Bezos: "Asta este a treia mare realizare a omenirii!"
Sursa foto: Hepta - Cornel Tăbăcaru/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    20 Iul 2021   •   17:02

Cel mai bogat om al planetei a zburat în spatiu de la baza Blue Origin din Texas. În vârstă de 57 de ani, Jeff Bezos a zburat la bordul rachetei New Shepard construită de propria companie, Blue Origin.

Alături de Jeff Bezos s-a aflat fratele acestuia, Mark Bezos, o veterană a programului spațial american, Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, și un student de 18 ani, Oliver Daemen, fiul unui om de afaceri olandez.

Jeff Bezos, zbor de 11 minute în spaţiu

Aceştia au urcat la peste 100 de kilometri, unde au putut experimenta imponderabilitatea. Zborul a durat aproximativ 11 minute şi este primul cu echipaj operat de compania fondată de Bezos.

Intenţia Blue Origin este ca din 2022 să ofere publicului larg acelaşi tip de zboruri în spaţiu. Preţul biletelor pentru astfel de curse spaţiale urmează să fie făcut public în curând.

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, a vorbit marţi, în cadrul emisiunii "Decisiv" de la Antena 3, despre ziua istorică la care a asistat tot globul.

"Eu sunt acum în Costa Rica, spre aeroport. Fiecare zboară cu avionul lui. Bezos cu al lui, eu cu al meu. Dragii mei, voi sunteţi foarte tineri. Eu mă uitam la un televizor mic, alb-negru, în care am văzut primul om care a deschis calea spaţiului, Iuri Gagarin, primul om în cosmos. După aia, am văzut primul om la un televizor color, la primul om care a aterizat pe Lună şi a zis 'Un pas mic pentru mine, unul mare pentru omenire'. Dragii mei, în acest moment, practic s-a deschis din nou o eră, a cosmosului, a cuceririi spaţiului şi anume, oameni civili, fără antrenamente extraordinare, pot călători în spaţiu. Asta este a treia mare realizare a omenirii, după primul om în cosmos, după primul om pe Lună şi iată, primul turist în spaţiu. 

Cornel Tăbăcaru: "Extraordinar pentru omenire!"

Aici este vorba de mulţi bani, nu numai nepărat de cele 28 de milioane. Aici e vorba de acţiuni. Acţiunile Amazon şi, în general, a celor care investesc de acum în aceste persoane, companii, se vor duce în cer, pentru că lumea este ahtiată, lumea iubeşte să vadă aşa ceva şi lumea adoră faptul că, dom'ne, am fost martor la primul turist. Nu contează cine e ăla, dar astăzi contează. 28 de milioane pentru oricare alt miliard este un fleac. Bezos a prins ideea, se duce el, şi Amazonul va fi în cer. Este o afacere extraordinară, azi", a spus Cornel Tăbăcaru despre fondatorul și CEO al companiei Amazon.com.

Jeff Bezos, fondatorul gigantului de comerț electronic Amazon, rămâne cel mai bogat om de pe planetă, el având la acest moment, potrivit estimărilor Forbes, o avere de peste 195 de miliarde de dolari.

Citiţi şi: Jeff Bezos, în spațiu într-un zbor istoric. Racheta New Shepard s-a lansat cu succes din Texas și a revenit pe Pământ
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close