Antena 3 Actualitate Cultură Pictură în pictură. Paul Cezanne A ASCUNS schiţe în spatele unor lucrări finalizate

Pictură în pictură. Paul Cezanne A ASCUNS schiţe în spatele unor lucrări finalizate

de G.S.    |    22 Feb 2015   •   16:48
Pictură în pictură. Paul Cezanne A ASCUNS schiţe în spatele unor lucrări finalizate
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
Schiţe realizate de pictorul francez Paul Cezanne şi rămase nefinalizate, ascunse în spatele a două acuarele de acelaşi artist, au fost descoperite de reprezentanţii unei fundaţii care sprijină arta, aflată în statul american Pennsylvania.
 
Directorii de la The Barnes Foundation au declarat sâmbătă că schiţele - una în creion, alta în acuarelă - nu au mai fost văzute în public de la începutul secolului al XX-lea.
 
Ele au fost descoperite atunci când conservatorii din Philadelphia au început lucrările de restaurare a două tablouri realizate de Paul Cezanne, "La Chaîne de l'Etoile avec le Pilon du Roi" şi "Arbres" - ambele reprezentând peisaje franţuzeşti.
 
Albert Barnes a cumpărat cele două opere de la colecţionarul american de artă Leo Stein în 1921 şi nu era la curent cu existenţa celor două schiţe ascunse în spatele tablourilor achiziţionate, afirmă Martha Lucy, curator la The Barnes Foundation.
 
Schiţele vor fi expuse pentru public între 10 aprilie şi 18 mai. Apoi, cele două acuarele vor reveni la locul lor expoziţional.
 
Nu este un fapt neobişnuit pentru celebrul pictor post-impresionist francez să lucreze pe ambele feţe ale unei coli de hârtie, au spus reprezentanţii fundaţiei americane.
 

×
Subiecte în articol: pictura pictor artist

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close