Antena 3 CNN Actualitate Educație Sute de şcoli din România şi din afara ţării participă la Concursul Naţional Interdisciplinar "Aristotel", organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Sute de şcoli din România şi din afara ţării participă la Concursul Naţional Interdisciplinar "Aristotel", organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Peste 900 de școli din toată țara participă, anul acesta, la Concursul Național Interdisciplinar ”ARISTOTEL"

Sute de şcoli din România şi din afara ţării participă la Concursul Naţional Interdisciplinar "Aristotel", organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
de Georgiana Adam    |    06 Mai 2021   •   18:45

Competiția este organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Printre competitori se numără școli din Republica Moldova și, în premieră, o școală românească din afara țării, Școala de Limba Română ”Dacia” din Atena.

Concursul se va desfășura online, în perioada 5 mai – 15 iunie 2021, pe platforma educațională Școala FDVDR. Participarea este gratuită.

”Ne bucură foarte mult interesul extraordinar manifestat de cadrele didactice pentru înscrierea elevilor la acest concurs. Ne bucurăm că am găsit cea mai bună soluție pentru continuarea, cu succes, a acestui proiect, oferind astfel șansa tuturor școlilor de stat sau private din România și nu numai, să testeze cunoștințele de cultură generală ale elevilor lor, permițându-le acestora libertatea de a se exprima într-un mod cât mai creativ”, a declarat Trisi Cristea, Director General, Fundația Dan Voiculescu.

În acest an, concursul are și un număr mare de parteneri, care oferă elevilor și școlilor participante premii atractive.

Este vorba cursuri de dezvoltare socio-emoțională, cărți și materiale educaționale în format digital sau tipărit, dar și de alte premii speciale.

Partenerii acestei ediții sunt: Editura Litera, Centrul de Carte Străină Fischer International, MGT Educațional și Walnut Wisdom.

Pe lângă acestea, școala cu cei mai mulți elevi pe podium va fi premiată cu un display interactiv, oferit de MGT Educațional, unul dintre partenerii acestui concurs.

În urma participării, elevii își pot testa cunoștințele de cultură generală, capacitatea de a rezolva probleme de logică și matematică cu grad ridicat de dificultate, nivelul de cunoștințe dobândite și, în același timp, își vor putea pune la încercare memoria și creativitatea.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close