Antena 3 Actualitate Educație EVALUARE NAȚIONALĂ la clasa a doua. Elevii minorităţilor naţionale susţin joi proba la limba română

EVALUARE NAȚIONALĂ la clasa a doua. Elevii minorităţilor naţionale susţin joi proba la limba română

de S.T.    |    10 Mai 2018   •   09:05
EVALUARE NAȚIONALĂ la clasa a doua. Elevii minorităţilor naţionale susţin joi proba la limba română
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

EVALUARE NAȚIONALĂ. Elevii de clasa a II-a aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine joi proba de limba română din cadrul Evaluării Naţionale, conform calendarului aprobat de MEN.

EVALUARE NAȚIONALĂ. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

EVALUARE NAȚIONALĂ. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test la clasa respectivă.

EVALUARE NAȚIONALĂ. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/ nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele sunt valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/ reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, după cum precizează MEN.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close