Antena 3 CNN Actualitate Educație Examenul de Evaluare Naţională 2023 pentru clasa a VI-a a fost amânat pentru a doua oară

Examenul de Evaluare Naţională 2023 pentru clasa a VI-a a fost amânat pentru a doua oară

Examenul de Evaluare Naţională 2023 pentru elevii din clasa a VI-a a fost amânat, din nou, astăzi, de Ministerul Educaţiei.

Examenul de Evaluare Naţională 2023 pentru clasa a VI-a a fost amânat pentru a doua oară
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    29 Mai 2023   •   14:13

Pe 23 mai, Ministerul Educaţiei a anunţat că examenul de Evaluare Naţională 2023 pentru clasa a VI-a a fost decalat şi va fi susţinut "în zilele de 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii".

Modificarea a fost făcută atunci din cauza profesorilor care sunt în grevă generală.

Astăzi, Ministerul Educaţiei a anunţat că examenul a fost amânat, din nou.

"A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 - 2023. Astfel, Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie - Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie - Matematică și științe ale naturii", se arată într-o informare oficială a Ministerul Educaţiei.

Evaluarea Naţională 2023 la clasa a VI-a se desfăşoară în timpul orelor de curs, iar timpul alocat este de 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor, la fiecare testare.

Înainte de începerea testelor de la Evaluare Naţională, administratorul de test realizează instructajul elevilor cu privire la proceduri şi la importanţa acestei evaluări, conform metodologie.

Fiecărui elev de clasa a VI-a i se distribuie testul de la Evaluare Naţională 2023, pe care acesta trebuie să-şi noteze numele, prenumele, dar şi unitatea de învăţământ.

Cum se evaluează testele de la Evaluare Naţională 2023

Pentru elevii de clasa a VI-a, testele de la Evaluare Naţională, care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară Limbă şi comunicare sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă.

În cazul elevilor care au urmat studiile într-o limbă a minorităţilor naţionale, echipa este formată din trei cadre didactice, două având specializările menţionate anterior, iar al treilea având specialitatea limba şi literatura maternă.

 

Tot la clasa a VI-a, testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară Matematică şi Ştiinţe ale naturii sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie.

Ce se întâmplă cu rezultatele de la Evaluare Naţională 2023 la clasa a VI-a

Rezultatele obţinute de către elevi la Evaluare Naţională 2023 nu se anunță public și nu se trec în catalog.

Astfel că, rezultatele de la Evaluare Naţională 2023 la clasa a VI-a, sunt comunicate de către profesor părinților, individual.

Scopul testelor de la Evaluare Naţională este acela de a arăta în ce măsură și-au însușit copiii de clasa a VI-a elementele de bază prevăzute de programa școlară și de a-i ajuta pe cei care au lacune să le remedieze.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close