Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministerul Educaţiei: Listele cu competiţii vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri

Ministerul Educaţiei: Listele cu competiţii vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri

Ministerul Educaţiei a precizat luni că listele cu competiţii vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri care nu prevăd etape internaţionale.

Ministerul Educaţiei: Listele cu competiţii vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    03 Ian 2022   •   16:33

"În condiţiile în care descentralizarea este un deziderat general susţinut de către cea mai mare parte a societăţii, analiza celor peste 2.000 de concursuri regionale/interjudeţene/naţionale se va face într-o manieră profesionistă şi responsabilă, Ministerul Educaţiei susţinând într-un fel sau altul orice activitate care poate genera un plus de pregătire în rândul elevilor. Din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă, motiv pentru care principiul care a stat la baza primei selecţii a fost prioritizarea participării României la competiţiile internaţionale anunţate pentru anul 2022.

Toate competiţiile listate în prima etapă sunt competiţii care prevăd etape internaţionale.

În perioada următoare, listele competiţiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri care nu prevăd etape internaţionale, dar au tradiţie şi participare naţională în sistemul de învăţământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba şi literatura română", informează un comunicat al ministerului.

Potrivit Ministerului Educaţiei, metodologia-cadru, regulamentele specifice de organizare şi desfăşurare şi calendarul competiţional vor fi adaptate contextului şi vor fi trimise spre publicare în cel mai scurt timp.

Olimpiadele şi concursurile şcolare pot fi reluate

Pe 30 decembrie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa că a semnat ordinul prin care olimpiadele şi concursurile şcolare pot fi reluate, după doi ani de întrerupere.

Elevii, despre olimpiadele scoase de pe listă de ministerul Educației: "Este strigător la cer să fie reluate doar la anumite materii" 

Mai multe asociaţii ale elevilor, printre care Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), au criticat lista olimpiadelor şi concursurilor şcolare publicată de Ministerul Educaţiei, susţinând că dintre acestea lipsesc olimpiade "importante", la care participau mulţi elevi, precum cea la limba engleză, la limba şi literatura română, precum şi olimpiada de istorie.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close