Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației anunță anchetă în cazul profesorului din Timişoara care a dansat provocator în fața elevilor

Ministrul Educației anunță anchetă în cazul profesorului din Timişoara care a dansat provocator în fața elevilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, anunță o anchetă în cazul profesorului de geografie din Timișoara care a fost filmat în timp ce dansa provocator în faţa elevilor în timpul unei tabere școlare de pe litoral.

Ministrul Educației anunță anchetă în cazul profesorului din Timişoara care a dansat provocator în fața elevilor
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    24 Aug 2021   •   21:50

Sorin Cîmpeanu, a confirmat faptul că profesorul din Timișoara care a fost filmat în timp ce dansa provocator în fața  în faţa elevilor în timpul unei tabere școlare de pe litoral va fi anchetat de autoritățile școlare.

În funcție de rezultatele anchetei, vor fi luate măsuri.

Filmarea a fost realizată pe litoralul românesc și imaginile au devenit virale după ce au fost postate pe reţelele de socializare.

Replica profesorului din Timişoara: "A fost o greșeală. Îmi cer iertare”

Manuel Alexandru Damian, profesor de geografie din Timişoara, a explicat la Antena 3 cum a decurs totul în tabăra la mare acolo unde a fost filmat dansând provocator în faţa elevilor. Acesta spune că momentul este regretabil şi îşi cere iertare elevilor.

„Domnișoara (n.r tânăra așezată pe scaun în faţa mulțimii) nu este elevă, nu aparține grupului meu. Am avut ocazia să o cunosc în perioada în care am stat la pensiunea respectivă. Este o turistă oarecare de undeva de prin zona Brașovului.

Totul s-a desfășurat pe terasa pensiunii unde serveam masă și unde eram cazați. Terasa are program de discotecă de la ora 8:00 la 00:00 și având în vedere că și alți turiști erau cazați în pensiunea respectivă clar că și domnișoara era acolo", a spus profesorul  Manuel Alexandru Damian.

Întrebat dacă erau elevi de față când se dezbrăca, profesorul a spus că "o parte dintre ei din păcate da, o parte erau în cameră.

„Noi (n.r. adulţii) ne-am dat întâlnire să venim la programul de discotecă şi îi așteptam și pe ceilalți să vină din cameră", a mai spus profesorul de geografie din Timişoara.

Întrebat dacă este normal ca un profesor să se dezbrace în fața elevilor chiar și într-o tabără la mare pe terasa unei hotel, profesorul a spus că "nu este normal este contrar codului deontologic".

„O simplă aiureala fără să mă gândesc la eventualele consecințe chiar nu m-am gândit la așa ceva", a mai completat acesta.

Întrebat apoi dacă a consumat băuturi alcoolice înainte de acest demers profesorul a spus că nu.

„Regret, având în vedere faptul că nu mă gândeam că se va ajunge la aceeași ceva și respectiv cu o turistă oarecare", a mai spus profesorul Manuel Alexandru Damian.

Întrebat, de asemenea, cum crede că se vor raporta elevii de acum înainte având în vedere acest dans executat în acea tabără de vară, profesorul a precizat că îşi cere iertare în faţa elevilor.

„Probabil că va fi altfel de relație, nu știu ce să vă spun. Eu oricum îmi cer iertare și în fața elevilor. Nu aș vrea să îmi dau demisia pentru că am intrat în învățământ din pasiune și nu este prima excursie pe care o organizez. 

În 15 ani vechime am organizat zeci de excursii și niciodată nu am avut astfel de situații", a mai explicat profesorul  Manuel Alexandru Damian la Antena 3.

×
Parteneri
Tânăr împuşcat de poliţişti, la Văculeşti în Botoşani
x close