Antena 3 CNN Actualitate Educație Prima zi de şcoală 2021. Regulile în cazul elevilor care au simptome la şcoală

Prima zi de şcoală 2021. Regulile în cazul elevilor care au simptome la şcoală

Prima zi de şcoală 2021. Părinţii au fost alături de elevi şi profesori la festivităţile organizate, astăzi, în prima zi de şcoală. Evenimentele nu au putut dura mai mult de o oră şi jumătate.

Prima zi de şcoală 2021. Regulile în cazul elevilor care au simptome la şcoală
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Remus Badea
de Raluca Bîrcă    |    13 Sep 2021   •   12:43

Prima zi de şcoală 2021 a fost, din nou, atipică, având în vedere pandemia de coronavirus, astfel că festivităţile nu au putut dura mai mult de o oră şi jumătate, iar elevii, părinţii şi profesorii au fost nevoiţi să poarte măşti de protecţie.

Şcoala online bate la uşă chiar din prima zi de şcoală 2021.

Specialiştii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică estimează că, cel puţin în Bucureşti, se va atinge pragul de 6 cazuri la mia de locuitori cel mai devreme în luna octombrie.

Iar în acel moment, conform ordinului comun dat de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, şcoala va trece în online pentru majoritatea elevilor, excepţie făcând preşcolarii, care vor merge în continuare la creşe şi grădiniţe.

Incidenţa cazurilor este actualizată săptămânal, iar în fiecare vineri se vor lua deciziile cu privire la prezenţa fizică sau în online a elevilor.

Prima zi de şcoală 2021. Regulile care se aplică în cazul elevilor simptomatici şi cei confirmaţi pozitiv

Dacă vorbim despre elevii simptomatici, aceştia vor fi monitorizaţi de cadrele didactice, care au obligaţia să comunice personalului medical din unitatea de învăţământ despre eventualele simptome, cum ar fi tuse sau dureri în gât, dureri de cap.

Ulterior, elevul este transferat la cabinetul şcolar medical sau către spaţiul izolator până la sosirea părinţilor, iar reprezentanţii unităţii de învăţământ nu au dreptul să trimită copilul la spital decât în momentul în care ajung şi părinţii la şcoală.

Dacă un elev este confirmat pozitiv cu COVID-19 şi are mai puţin de 12 ani, toţi colegii din clasă şi profesorii cu care a luat contact vor desfăşura ore în mediul online timp de 14 zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aceştia pot reveni la şcoală dacă fac teste PCR în cea de-a opta zi.

Dacă vorbim despre un caz de COVID-19 depistat la un elev care are peste 12 ani, regulile sunt diferite. Toţi elevii nevaccinaţi vor trece în online, iar cei vaccinaţi sau care au trecut prin boală pot rămâne la şcoală.

Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 200.000 de elevi români au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, ceea ce înseamnă un procent de 15% din populaţia şcolară.

×
Subiecte în articol: prima zi de scoala coronavirus COVID-19
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close