Antena 3 CNN Actualitate Educație Programul My Way, ghid pentru mii de elevi în viitoarea carieră

Programul My Way, ghid pentru mii de elevi în viitoarea carieră

Veşti bune pentru elevii care nu ştiu încă spre ce carieră să se orienteze. Programul My Way din cadrul Fundaţiei pentru Educaţie şi Vocaţie îi poate ajuta pe aceştia şi îi susține să îşi construiască, pas cu pas, visurile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2023   •   07:59

În cadrul programului, elevii vor avea o întalnire cu specialişti, psiholog şi consilier vocaţional, recomandare de la ei pe baza testului vocaţional şi, foarte important, practică la una din cele 26 de companii partenere.

Elevi în clasa a XI-a, Mihnea şi Richard se gândesc la o viitoare carieră în informatică. Au aplicat pentru bursele My Way din cadrul Fundaţiei pentru Educaţie şi Vocaţie, iar acum se familiarizează cu activitatea dintr-o companie de profil.

Citeşte şi: Programul "My Way", ghid de orientare profesională pentru mii de tineri

"Programator înseamnă să stai în faţa calculatorului şi să produci anumite soluţii, aplicaţii pe care alţi oameni le vor utiliza. Este o meserie foarte căutată în acest moment. Ceea ce noi am făcut acum a fost să le arătăm cum funcţionează o companie de software şi care ar fi rolul pe care ei l-ar îndeplini pentru început", a declarat Sorin Cosmescu, CEO-ul unei companii IT.

"Prin programul My Way de consiliere în carieră ne dorim să construim un profil academic al elevului de liceu. Prin testare vocaţională şi întâlnirile cu specialiştii, consilierul vocaţional, practic ei îşi dau seama de interese. Avem 26 de companii şi 13 domenii de activitate. Cele mai căutate domenii sunt medicina, IT-ul, domeniul juridic, psihologie", a explicat Diana Udrea, project manager Fundaţia pentru Educaţie şi Vocaţie.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close