Antena 3 Actualitate Educație Echipa României a luat 3 medalii de aur și 2 de argint la Olimpiada Internațională de Fizică

Echipa României a luat 3 medalii de aur și 2 de argint la Olimpiada Internațională de Fizică

de Redacția Antena 3    |    05 Aug 2021   •   10:41
Echipa României a luat 3 medalii de aur și 2 de argint la Olimpiada Internațională de Fizică
Sursa foto: pixabay.com

Echipa României a obținut trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internațională de Fizică, fiind coordonată de conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Echipa de elevi care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Fizică din acest an, don Lituania, a obținut trei medalii de aur și două de argint. 

Doi elevi şi Bucureşti şi unul din Timişoara au luat aurul la Fizică

Medaliile de aur au fost obținute de Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timișoara), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul Național "Tudor Vianu" din București) și George Cristian Ardeleanu (Liceul Internațional de Informatică din București).

Medaliile de argint au mers la Antonia-Alma Ghiță (Liceul Internațional de Informatică din București) și Ștefan Ștefănescu (Colegiul Național "Dimitrie Cantemir" din Onești). 

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Fizică, care s-a desfășurat în perioada 17-24 iulie 2021, au participat elevi din 76 țări, țara organizatoare fiind Lituania.

La Olimpiada Internațională de Fizică au participat elevi din 76 țări

Coordonatorul echipei de profesori care s-au ocupat de organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Fizică 2021, precum și de selecția lotului național al României în vederea participării la Olimpiada Internațională de Fizică, este conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close