Antena 3 CNN Actualitate Educație Şcolile pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, dacă rata de infectare e sub 3 la mie

Şcolile pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, dacă rata de infectare e sub 3 la mie

Școlile se pot redeschide imediat ce rata de infectare coboară sub 3 la mie.

Şcolile pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, dacă rata de infectare e sub 3 la mie
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    24 Noi 2021   •   19:53

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, declară că școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3 la mie, prin hotărârea Consiliului de Administrație, cu informarea ISJ sau ISMB.

Începând de miercuri, Ministerul Educației publică zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate.

Astfel, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie.

Mâine va ajunge în școli prima tranșă a testelor de salivă. Elevii vor fi testați pentru COVID în fiecare luni și joi

"Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000.

Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe", a transmis Sorin Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: şcoli rata de infectare
Parteneri
Horoscop 1-15 aprilie 2023, cu Cristina Demetrescu. Eclipse şi karmă!
x close