Antena 3 CNN Actualitate Educație Sesizarea privind plagiatul șefei DNA, Codruța Kovesi, invalidată. Ministerul Educației nu poate să înceapă procedura de verificare a lucrării

Sesizarea privind plagiatul șefei DNA, Codruța Kovesi, invalidată. Ministerul Educației nu poate să înceapă procedura de verificare a lucrării

Sesizarea privind plagiatul șefei DNA, Codruța Kovesi, invalidată. Ministerul Educației nu poate să înceapă procedura de verificare a lucrării
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Oct 2016   •   14:42

În prezent nu a fost declanșată nicio procedură oficială pentru investigarea posibilelor fraude academice comise de Laura Codruța Kovesi în teza sa de doctorat intitulată „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal“ și susținută în decembrie 2011 la Facultatea de Drept din Timișoara, potrivit romanialibera.ro.

Zvonurile privind depunerea unei sesizări la Unitatea Exe­cutivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în privința plagiatului nu se susțin, arată sursa menționată.

Mai exact, a existat un simplu e-mail anonim sosit pe adresa instituției, a precizat purtătorul de cuvânt Marlena Rotar. Înregistrarea sesizării pentru o posibilă fraudă academică trebuie să cuprindă numele celui care face sesizarea, documente în baza cărora se formulează sesizarea și exemple concrete cu privire la existența plagiatului în cadrul tezei de doctorat.

UEFISCDI doar verifică dacă, cumulativ, sunt îndeplinite aceste condiții și, în termen de trei zile, trimite sesizarea la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Citiți și Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

Îndrumătorul lucrării de doctorat al lui Kovesi: Scandalul e o "mânăreală politică"


 

×
Subiecte în articol: teza de doctorat Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close