Antena 3 CNN Actualitate Educație Adio telefon la școală! UNESCO cere interzicerea smartphone-urilor la cursuri

Adio telefon la școală! UNESCO cere interzicerea smartphone-urilor la cursuri

UNESCO consideră că interzicerea telefoanelor în școli ar duce la îmbunătățirea educației și i-ar proteja pe elevi de hărțuirea cibernetică.

Adio telefon la școală! UNESCO cere interzicerea smartphone-urilor la cursuri
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    26 Iul 2023   •   10:30

UNESCO, agenția ONU pentru educație, știință și cultură, a declarat că există dovezi care demonstrează că utilizarea excesivă a telefonului mobil este legată de performanța educațională redusă și că nivelurile ridicate de timp pe ecran au un efect negativ asupra stabilității emoționale a copiilor. 

Utilizarea excesivă sau neadecvată de către elevi a tehnologiei în clasă și acasă, fie că este vorba de smartphone-uri, tablete sau laptopuri, ar putea distrage atenția, perturba și poate avea un impact dăunător asupra învățării.

Deși tehnologia ar putea deschide oportunități de învățare pentru milioane de oameni, beneficiile au fost răspândite în mod inegal, mulți oameni mai săraci din întreaga lume fiind efectiv excluși. 

Citește și: Categoria de părinți care nu vor mai avea voie să intre în școli, începând din septembrie! Accesul va fi permis doar în situații excepționale

Conform The Guardian, pe baza analizei a 200 de sisteme educaționale din întreaga lume, UNESCO a estimat că una din șase țări a interzis smartphone-urile în școală, fie prin lege, fie prin îndrumare. 

Printre acestea se numără Franța, care și-a introdus politica în 2018, și Țările de Jos, care vor introduce restricții din 2024.

×
Subiecte în articol: educatie online UNESCO telefon inteligent
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close