Antena 3 CNN Actualitate Guvernul încearcă să blocheze majorările promise unora dintre bugetari | Experții economici vin cu previziuni sumbre pentru țara noastră: ”Viața ne va costa scump”

Guvernul încearcă să blocheze majorările promise unora dintre bugetari | Experții economici vin cu previziuni sumbre pentru țara noastră: ”Viața ne va costa scump”

În mai puțin de o săptămână, ca să blocheze majorările promise bugetarilor, cabinetul lui Ciolacu pregătește o ordonanță de urgență ca să taie cei 5% pe care i-a dat deja în plus și care ar fi trebuit să meargă la mai mulți angajați din justiție și Ministerul de Finanțe, dar și de la Casa de Sănătate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2023   •   12:58

Mâine are loc primul protest de grevă japoneză. Momentan, cei de la Sindicatul Meridian, din mai multe ramuri anunță acest protest și urmează un an plin de incertitudine. 

Specialiștii spun că ne așteaptă o perioadă grea, cu incertitudini.

”Viitorul imediat apropiat, adică, în mod sigur, viața ne va costa mai scump pe fiecare dintre noi, iar măsurile luate de guvern nu vor fi de natură să domolească puțin nivelul de agresiune pe care îl aștept. O să fie foarte dureros pentru marea masă a populației în viitorul imediat apropiat. Rămâne de văzut cum va reacționa mediul de afaceri, dar toate semnalele arată că el a început deja se contracte și se va contracta atâta cât va considera necesar pentru a evita pierdere și pentru a-și păstra. Dar, fără îndoială, vremuri grele vor veni pentru cei mai mulți dintre români. 

Citește și: Mărturiile halucinante ale unui apropiat al patronilor pensiunii Ferma Dacilor: ”Un cetățean și-a bătut soția. La nervi, a pus foc”

Iar dacă la chestiunea asta adăugăm dobânzile mari la care ne împrumutăm de ceva vreme, nu mă aștept ca Fondul Monetar Internațional să vină să ne ungă pe cap.

Pentru cei mai mulți, viața va deveni mai scurtă, mai scumpă, mediul de afaceri se va contracta până la limita eficienței sale”, a declarat Dacian Paladi, analist economic.

×
Subiecte în articol: guvern majorari bugetare
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close